Norah, på Bolsjojteatern i Moskva...

- Farfar å farmor, sitt i soffan, jag ska dansa balett...!
Med dessa ord av barnbarnet, bänkar vi oss i vardagsrumssoffan i spänd förväntan. I sovrummet bredvid, har ballerinena Norah tagit sin tillflykt. Kanhända att farföräldarnas sovrum, i hennes ögon är en berömd ballerinas loge, på Bolsjojteatern i Moskva, den berömdaste, och förnämsta plats en ung ballerina kan vara på. Det ligger en slags förväntan i luften, den darrar av en slags spänd förväntan, inför ridåns öppnande. Ett knappt hörbart sorl hörs i den berömda anrika lokalen från mitten av 1700-talet. Farmor och farfar sitter på främsta parket, med varsin teaterkikare färdig att användas, för att i skarp detalj följa Norahs balettsteg över golvtiljorna.
 
Så kommer presentationen, och tårarna är inte långt borta, när en okänd röst förkunnar: - Mina damer och herrar, det är en stor ära för oss på denna berömda Bolsjojteater, att ikväll kunna för er presentera: NORAH LINDQVIST från Hortlax, i en av henne specielskriven koreogarfisk sensation! Varsågoda - här kommer hon...
På sin plats, är både farmor och farfar snabbt uppe med kikarna, för att titta hur barnbarnet tar sig ut.
- Åh, hon ser ju helt underbar ut, säger farmor med en suck... titta Roger...!
- Joo, man kan ju knappt tro att det är sant. Du och jag, på Bolsjojteatern i Moskva, där Norah dansar balett...
- Hon var ju nyss fyra, ja, tänk vad tiden går! Man måste nästan nypa sig i armen...
 
Ännu är det ingen Bolsjojteater, men farmor och farfars vardagsrumsgolv kan ju låtsas vara de där berömda stället. Man behöver ju i sanningens namn inte alls dansa på nån Bolsjoj, det kan ju räcka gott och väl, att dansa hemma hos farmor och farfar på deras parkettgolv i en vanlig lägnehet. Men fantasin kan vara välbehövlig om man i sin dröm vill vara en berömd ballerina, som dansar medan världen därute står alldeles stilla av beundran.
 
Norahs skor.
 
Efter Norahs framträdande på den berömda scenen, åkte hon iväg -
med farmor och farfar till Piteå. Naturligtvis skulle hon haft en fin
Rolls Royce som det anstår en ballerina, men hon fick nöja sig med
farfars blå Volvo...
------------------------------------------------------
Balettfotograf: Roger L.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0