Furunäsets centralkök

 
¤ Vad tar personalen för ställning i frågan om Furunäsets centralkök?
Efter ett arbetsplatsmöte beslutade SKAF och kökspersonalen att en
undersökande enkät ska genomföras.
 
En undersökande enkät kommer inom kort att genomföras bland personalen vid Furunäsets centralkök. Anledningen är att SKAF, Svenska Kommunalarbetareförbundet, vill veta vad personalen har för åsikter kring frågan om centralkökets ovissa framtid.
 
Beslutet togs vid ett arbetsplatsmöte på onsdagseftermiddagen där bland annat Irma Berggren, ordförande i Piteå sjukvårdsdirektion och kommunalrådet Anders Sundström deltog. Anders Sundström informerade om handelsbolagets planer på utveckling av Furunäset. Och tillsammans med Irma Berggren rdeogjorde han för vad som händer när kommunen tar över ansvaret för sjukhemmen.
 
¤ Ovisst
Framtiden vid centralköket på Furunäset är mycket omdiskuterad, vilket Piteå-Tidningen redogjort för i flertalet artiklar. Diskussionerna och oron kring vad som ska hända var orsaken till arbetsplatsmötet och det blir en ny träff när enkäten är genomförd. Mötesdeltagarna har enats om att inte avslöja några detaljer från mötet, men enligt uppgift blev det en träff i lugnets tecken. Den arbetsgrupp som arbetar med frågan kring Furunäsets centralkök har efter förslag från landstinget tittat på tre alternativ för köket - och de olika alternativen presenterades för kökspersonalen.
 
Den första idén går ut på att landstinget fortsätter att driva köket som i dag och att handelsbolaget anlitar en privatentreprenör som servar hotellkonferensdelen. Förslag två, går ut på att handelsbolaget anlitar entreprenör som servar verksamheten. Entreprenören tar över köket och landstinget ordnar maten till vårdavdelningarna från Piteå lasarettskök. Alternativ tre har väckt starka motreaktioner hos Kommunal. Det går ut på att en privatentreprenör tar över köket och dess personal och säljer mat till vårdavdelningarna.
-----------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 24 februari 1989.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0