SILVIA, kronprinsens flicka

 
25-åriga Silvia de Toledo-Sommerlath från München i Västtyskland -
blir hon Sveriges drottning? På sin fritid går hon helst i urtvättad
jeanskostym, som hon dekorerat med tygblommor. Hon älskar att
dansa och gå på Operan.
 
¤ Har kronprins Carl Gustaf äntligen hittat en flicka som han vill göra till Sveriges drottning? Under ett års tid har han lyckats dölja sin romans med mörkhåriga Silvia de Toledo-Sommerlath från München i Västtyskland. Kronprinsen och Silvia träffades första gången under München-olympiaden, där Silvia jobbade som värdinna. Sedan dess har de i hemlighet träffats oupphörligt. De har till och med firat skidsemester tillsammans i schweiziska Zermatt. I somras besökte 25-åriga Silvia kronprinsen under tio dagar i Falsterbo.
 
Silvia de Toledo-Sommerlath är dotter till en tysk köpman och hans brasilianska hustru. Hon är född i Heidelberg i Västtyskland men växte upp i Sao Paolo i Brasilien. När hon var tolv år återvände familjen till Tyskland. Under sommarolympiaden i München förra året arbetade den språkbegåvade Silvia, hon talar flytande tyska, engelska, franska, italienska, spanska, och portugisiska, som värdinna. Hon fick ta hand om sådana storheter som förbundskansler Willy Brandt, FN-chefen Kurt Waldheim, tyske presidenten Heinemann, engelske premiärministern Edward Heath. Och så kronprinsen förstås. Det var så det började.
 
HEMLIGA MÖTEN
Kronprinsen och Silvia träffades flera gånger under hans olympiabesök. Men de lyckades kamouflera sina sammanträffanden så skickligt att pressen aldrig lyckades lista ut vem de svenske tronföljaren umgicks så flitigt med. Den hemliga romansen kunde först avslöjas av den tyska miljontidningen Bild am Sonntag. Ända sedan det första mötet i München har Carl Gustaf skrivit och ringt varje vecka till Silvia. Hon bor i en enrummare på 30 kvadratmeter på Silcherstrasse i München. Willy Daume, vicepresident i Internationella olympiska kommittén säger så här om Silvia de Toledo-Sommerlath:
    - Hon är en mycket sällsynt personlighet. Hon inte bara ser ut som en drottning. Hon för sig som en sådan.
En av Silvias grannar på Silchersstrasse, Jürgen Schröder, 33, säger:
    - Jag har sällan sett en kvinna som är så charmant och älskvärd.
Husets övriga invånare är lika positiva om kronprinsens nya flicka. En äldre dam säger:
    - Hon ser strålande ut, och hon har alltid någonting vänligt att säga.
 
Den mörka och långhåriga Silvia bär alltid enkla kläder. Hon syns nästan aldrig i kort-kort. På sin fritid går hon helst i en urtvättad jeanskostym som hon dekorerat med tygblommor. Hennes älsklingsfärg är blått. Hon äger en gammal nersliten folkvagn. Hon går gärna på opera och konserter och hon älskar att dansa och föredrar sydamerikanska rytmer. Silvia har hela tiden fruktat att hennes romans med Carl Gustaf skulle upptäckas. Sedan två veckor står lägenheten i München tom. Hon har gått under jorde och inte ens vännerna vet var hon finns.
 
Kronprins Carl Gustaf har under ett års tid lyckats dölja
sin romans med Silvia. De träffades under München-
olympiaden 1972, där Silvia jobbade som värdinna. Sedan
dess har de umgåtts mycket flitigt - och mycket hemligt.
-----------------------------------------------------------------------------------
EXPRESSEN ¤ September 1973.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0