Historien om Max och hans nya keps! Och om farfar som vill bo uppe på regnbågen.

Max med sin keps.                            
 
MAX har fått en sprillans ny keps. En keps som han är mäkta stolt över. För på Max´keps ses en viss Spindelmannen i egen hög person. Max gillar Spindelmannen. Max har en ryggsäck som han använder när han åker till sitt dagis. Gissa vad som finns på ryggsäcken? Mycket riktigt: Spindelmannen! I morse på slaget halv nio, ringde Max på farmor och farfars dörrklocka. In tågade Max med sin mamma Jannice i släptåg. Mamma skulle på sitt jobb, pappa Robert var borta. Det var därför som Max gjorde oss sitt besök. Det allra första han påtalade var att han fått en ny keps!
 
Plötsligt så blev Max kurrig i sin mage. Han ville ha en macka. Farmor bredde en macka med ost och skinka. Max blev glad! I farmor och farfars skåp, står några nya glas, i granna sprakande färger. Det var Max´farfar som prompt ville ha dem för ett tag sen. Max´farfar älskar nämligen färger. I alla de olika valörer. Om Max´farfar fick som han ville, så skulle han bygga ett hus mitt uppe på regnbågen. Men det är en annan historia.
 
Max beställde en stycken macka samt ett glas mjölk. Mjölken hamnade
på golvet så småningom.      
 
MAX blev både hungrig och törstig. Därför beställde han en stycken macka, samt ett stycken mjölkglas. Farmor agerade servitör. Farfar, tja, han stod bredvid med sin kamera. Som han brukar. Då hände det som ibland brukar hända. Det gröna färgsprakande glaset, med sin höga fot, "råkade" ramla ner på golvet. Nåja, världen snurrade vidare trots det inträffade. Efter mjölkfadäsen åkte vi hem hos Max. Farmor och farfar tyckte att Max skulle få leka på sin gröna gräsmatta hemmavid istället. Hemma har han ju sina kompisar: Lilly och Adam. Och så förstås två mycket lata katter: Flisan och Sam-Sam.
 
Medan Max´farmor och farfar intog sin fjärde och femte kopp kaffe, så lekte Max med sina kompisar. Max var så in i bomben givmild, att han gav bort sin gamla utslitna keps till Adam. I skuggan låg katten Flisan och gäspade. Ja, hon gapade så stort, att man kunde se vad hon åt till middag dagen före. Detta var: två möss, en fågel och massor med vatten. Vad Sam-Sam intog, vet jag faktiskt inte. Men han brukar beställa ur samma sorts meny.
 
Nu är klockan väldigt mycket. Och om jag skall drista mig till en vild gissning, så ligger Max sedan nån timme i sin säng och sover. Med kepsen vid sin sida. På sin andra sida, ligger troligtvis Sam-Sam och snarkar. Men kom ihåg - det var endast en gissning!
 
Farfar Roger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0