Einar Svensson i Cool Candys återvänder till livet

- Jag kan knappt tro det är sant! Einar Svenssons Cool Candys
har fått sin andra guldskiva.   
 
 
Här är gänget som lyckats åstadkomma två guldskivor på ett år: Einar Svensson,
Karl-Arne Andersson, Håkan Ljungkvist, Arne Nathansohn, Gunnar Wahlgren och
Sven-Eric Carlson.       
 
...OCH IDAG FÅR BANDET GULDSKIVA NR 2       
    - Jag kan knappt tro det är sant!
Einar Svensson från Lidköping är glad i dag. Han är ledare för Cool Candys och i dag får bandet sin andra guldskiva på ett år. Einar har dubbel anledning att vara glad i dag. Han har just tagit de första stegen "tillbaka till livet" efter en svår sjukdom.
 
Einar är trummis i Cool Candys och direktör för det egna skivbolaget. I dag får bandet sin andra guldskiva för LP:n "Go´bitar 2" Einar Svensson var mitt inne i en hektisk arbetsperiod i oktober förra året, när han kände att något inte var riktigt bra. Först trodde han att han bara var överansträngd, men så småningom kunde läkarna konstatera att Einar hade en hjärntumör.
 
Kan tala igen   
Läget var så allvarligt att läkarna inte gav Einar något hopp om att någonsin mer kunna tala eller röra sig normalt igen. Nu har han varit hemma i två veckor och när vi ringde upp honom i går hade talförmågan återvänt och en lycklig Einar Svensson förklarade full av hopp inför framtiden:
    - Nu håller jag på att kämpa mig tillbaka. Men när - och om jag någonsin kan spela igen - det står skrivet i stjärnorna. Einar är fortfarande förlamad i högra sidan, men har under de senaste dagarna känt av en viss förbättring. Vid guldskiveutdelningen i Lidköping i dag orkar han inte vara med emellertid.
 
Amatörer
Cool Candys är fortfarande amatörbandet som vägrar att bli proffs. Trots det konkurrerar de allvarligt med sina professionella kolleger. Bandet är bokat ända till slutet av 1973. Alla orkestermedlemmar har kvar sina "civila" jobb. Spelandet är en hobby som de sysslar med på sin fritid. Det vill säga - någon fritid blir det knappast fråga om.
 
Inget liv i kappsäck   
Nu kan man fråga sig om det inte är dags att gå över till musicerandet på heltid. Einar Svensson säger att man mycket riktigt har diskuterat saken nyligen, men enats om att fortsätta som förut trots att det innebär att Cool Candys måste säga nej till många engagemang på grund av att man inte hinner med längre turnéresor. Att bli professionella innebär också ett liv i kappsäck. Och det är ingen i bandet intresserad av.
 
Go´bitar 2 sålde liksom föregångaren guld.       
----------------------------------------------------------------------
GT ¤ Torsdagen den 17 februari 1972.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0