Einar Svensson i Cool Candys död

Trumslagaren Einar Svensson var mannen bakom innebandet Cool Candys från Lidköping. I december 1950 startade Einar orkestern som han så småningom kom att fira stora triumfer med ute i landet. En allvarlig sjukdom satte stopp hösten 1972. Einar Svensson avled den 16 oktober på Lidköpings lasarett endast 47 år gammal. Efter hans död så skrevs det i tidningarna om hans alltför tidiga frånfälle. Gitarristen i Cool Candys, Arne Nathansohn, har haft vänligheten att skicka mig en mängd urklipp, som behandlar bandets historia.
 
Einar Svensson blev 47 år gammal.      
 
Musikproducenten Einar Svensson, Lidköping avled i måndags 47 år.
Einar Svensson var batterist i Cool Candys, men också ledare och PR-man för orkestern och torde utan tvekan vara den som gjort mest för att Cool Candys blivt känd och uppskattad i hela landet. Han var 1950 med och bildade denna dansorkester och var sedan med i den tills han för ungefär ett år sedan på grund av sjukdom måste dra sig tillbaka. Han var inte bara en fin musiker utan också en god och glad människa som var lätt att samarbeta med och som vann sympati och uppskattning hos alla han kom i kontakt med. Detta var säkert också en bidragande orsak till hans egen och orkesterns stora framgångar.
 
I mitten av 1960-talet startade Einar Svensson grammofonbolaget Lido-produktion och utgav skivor under märket Anette, främst väl för att lansera Cool Candys inspelningar men även andra. Föret var kanske lite trögt i portgången, men sedan tog utgivningen verklig fart och bolaget gav ut ungefär 200 skivor. Framför allt blev det stora framgångar för Cool Candys inspelningar och på mindre än ett halvår fick man två guldskivor för Cool Candys Go´bitar 1 och 2. Go´bit 1 är för övrigt på god väg att bli diamantskiva. Einar Svensson var också med och startade en inspelningsstudio i Göteborg men den hann han aldrig ägna sig så mycket åt på grund av sjukdomen.
 
Einar Svensson var också kompositör och textförfattare och även som sådan nådde han goda framgångar, bl. a. med en schlager på Svensktoppen. En av hans kompositioner fann för övrigt vägen ända till Amerika där den lanserades av en av Amerikas mesta inneorkestrar vilket gjorde att den gick upp bland USA:s 100 mest sålda skivor. Innan Einar Svensson blev musiker på heltid var han i många år anställd som avsynare på Kronsågar.
 
Närmast sörjande är makan Lillan, född Ellgren, sonen Mikael 12 år samt övrig släkt och vänner.
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Övriga urklipp angående Einar Svenssons död:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0