Einar Svenssons två guldplattor

Här ser vi Svensson ge Svensson en guldplatta.  
 
Lidköpings nya "guldgossar" Cool Candys är rena rama "konsumgänget!".
Det avslöjade grammofondirektören och Cool Candys-medlemmen på samma gång, Einar Svensson för GT i samband med guldplatteutdelningen i Lidköping på tisdagen. Det var en utdelning som blev smått "historisk": Första gången som en guld-LP delas ut till en orkester i landsorten och dessutom första gången som ett grammofonbolag utanför Stockholm producerat en sådan platta. 25.000 försålda exemplar krävs för att få en guld-LP. Totalt handlar det också om en försäljningssumma av inte mindre än 750.000 kronor!
 
Cool Candys med sex man är orkestern utan kapellmästare! Ingen har mer betalt än den andre och man ägnar sig inte bara åt de musikaliska sysslorna. Gitarristen Arne Nathansohn är killen som springer omkring med lödkolven och fixar strejkande högtalaranläggningar, stundtals mörklägger han mindre samhällen men för det mesta går det vägen!
 
Pianisten och bokhandlaren Karl-Arne Andersson är företagets bokhållare.
    - Han ser till att vi inte åker på några skattesmällar.
Musikhandlaren Gunnar Wahlgrens stora uppgift är att skaffa fram och bevara Cool Candys speciella sound. Einar Svensson är textförfattare, trumslagare, kompositör och PR-kille.
    - Det är en ren co-operativ verksamhet vi bedriver, berättar Einar Svensson.
    - Men det är också nödvändigt att vi håller på i den här stilen när vi nu är en s k amatörorkester eftersom vi fortfarande håller på med våra ordinarie jobb och bara tar i genomsnitt tre spelningar per vecka.
 
Speciellt glad är man förstås över nya fyndet sångaren och basisten Sven-Eric Carlsson. Det var så mycket tack vare honom som guldplattan "Go´bitar" med tre låtar som hamnat på Svensktoppen, bl a "Vår enda sommar", som låg där i 13 veckor. Einar Svensson harangerade och tackade kompisarna i orkestern - när han delade ut plattorna - matriser överdragna med guld för 160 kronor styck. Till slut kom han till en helt hopplös uppgift eftersom han äger guldplatteutdelande grammofonbolageT "Anette":
Han fick dela ut en platta till musikanten Svensson från direktör Svensson och dessutom från direktören Svensson till direktören Svensson eftersom bolaget som sådant också fick en platta.
 
Det kan vara svårt att skaka hand med sig själv...!
Och mera guld blev det: Einar Svenssons fru Lillan ställde upp med guldrosor till grabbarna. Om framgången säger Einar Svensson:
    - Jag tror inte att det är sant, det verkar nästan vara en dröm.
Och det låter nästan som en schlagertext...
Och nu har man också fått blodad tand: Cool Candys har utmanat allsvenska bandylaget Villa från Lidköping på 1.000 meter skridsko...
    - Vårt värsta jobb, tippar Einar Svensson...
----------------------------------------------------------------
GT ¤ 1970. /Tack för urklippet, Arne Nathansohn.
 
Arne Nathansohn har sänt mig den här härliga bilden. I hans vardagsrum
hänger dessa sex guldskivor som han fick under åren med Cool Candys.
Dessa avser följande plattor: Go´bitar 1,2 4, 5, 6 samt Sound 1.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0