Guldskiva nr. 2 för COOL CANDYS

Glada grabbar i Cool Candys efter utdelning av guldskiva nummer 2.
Fr. v. Håkan Ljungkvist, Arne Nathansohn, Sven-Eric Carlsson,
Karl Arne Andersson och Gunnar Wahlgren.                       
 
På ett enda år har Lidköpings riksbekanta amatörband Cool Candys, älskats land och rike kring och i alla de åldersgrupper för sitt fina "sound" lyckats åstadkomma två guldskivor. På torsdagseftermiddagen fick orkestermedlemmarna mottaga sin andra guldplatta nu för LP:n "Go´bitar 2". Och att guldskiveutdelningen skedde i samband med en festlig go´bit på restaurang Näcken var helt i sin ordning.     
 
Lite sordin över stämningen var det väl, eftersom orkestern saknade sin ledare Einar Svensson, också direktör för det egna skivbolaget Lido-Produktion med märket "Anette". Einar drabbades nämligen i höstas av en mycket allvarlig sjukdom och måste genomgå en svår operation. Nu är han emellertid åter hemma i Lidköping och på bättringsvägen. Men så bra att han kunde vara med på guldskiveutdelningen på torsdagen är han inte.
    - Vi hoppas han skall kunna komma igång med sitt arbete igen så snart som möjligt, säger hans maka Lillan till NLT. Han är sjukskriven till i april.
 
GO´BITAR 2 UPPE I 34 000 EX   
För att få en guldskiva krävs att plattan sålts i 25 000 exemplar. Och det försäljningsresultatet passerades redan före jul. I januari har försäljningen rakat upp i 34 000 skivor och framgången fortsätter. Det kan nämligen sägas att Cool Candys "Go´bitar 1" har uppnått ett försäljningsantal på över 50 000. De är imponerande försäljningssiffror med tanke på att det här är frågan om LP-skivor.  
 
GDC SÄLJER 8 MILJ. SKIVOR PER ÅR 
I skivproducenten Einar Svenssons frånvaro var det verkställande direktören för GDC (grammofonbolagens distributionscentral), Göran Stenberg, Stockholm som delade ut guldskivan till Cool Candys-gängets medlemmar. GDC som behärskar 79 procent av skivmarknaden i Sverige, säljer cirka 8 milj skivor per år.
    - Som stockholmare har jag alltid tidigare förknippat namnet Lidköping med porslin. Nu har - förutom bandylaget Villa - även tillkommit som ett Lidköpingsbegrepp Cool Candys, sade direktör Stenberg i sitt grattistal vid guldskiveutdelningen.
----------------------------------------------------------------------------------------
NYA LIDKÖPINGS TIDNINGAR (NLT) ¤ Fredagen den 18 februari 1972.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0