La Visite söker refrängsångerska

La Visites sångkvartett med Alice Babs som vikarie för Brita Borg.
De övriga är (fr. v.) Sven Gustafsson, Allan Johansson och Bengt
Elmberg.     
 
Orkester Journalen var som bekant den första som för några år sedan satte igång med refrängsångstävlingar och det blev ju så populärt, att många tog efter exemplet och liknande tävlingar anordnades över hela landet. Trots att massor med flickor provsjöng vid dessa tävlingar, kan man knappast säga att någon enda verkligt god vokalist upptäcktes. Nu har några år gått sedan dess och en ny generation har växt upp och det är möjligt att det finns nya unga förmågor, som går och väntar på sin chans att få träda fram i rampljuset.
 
Den enda möjligheten är just vad La Visites direktion räknar med nu när den söker en vokalist för Allan Johanssons orkester att efterträda Brita Borg, som helt skall ägna sig åt teatern. Det hela läggs upp som en liten tävling, i vilken alla sökande först får provsjunga för kapellmästare Allan Johansson och utan publik, varefter de som kan komma i åtanke får sjunga inför publik någon gång i mitten av december och det slutgiltiga avgörandet ligger i händerna på en jury bestående av kapellmästarna Allan Johansson, Thore Jederby och Gösta Törner och redaktör Harry Nicolausson.
 
La Visite kan naturligtvis endast engagera en av de tävlande, men skulle det visa sig, att det finns fler förmågor, så ha även de en chans, enär flera kapellmästare är på jakt efter en god kvinnlig vokalist. Anmälningar skall göras senast till direktör Blomberg, tel. 206990 varje dag mellan kl. 18.00 och 19.00.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ORKESTER JOURNALEN ¤ December 1946.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0