AKKA

När Nils Holgersson startade sin underbara resa över Sverige,
var det med ledargåsen Akka han färdades på.  
 
Det får mig att tänka på en liten kul historia, som hände när Andreas gick i lågstadiet. Eleverna hade fått i uppgift att skriva ned en slags recension, angående filmen Nils Holgerssons underbara resa. En kväll när jag kommit hem från jobbet, kommer Andreas fram till mig med en fråga: - Pappa, du som sett så många filmer, har du nånsin sett Nils Holgerssons underbara resa? - Jodå, svarade jag! - Vad tyckte du om den filmen, bra eller dålig? - Tja, det är väl inte den bästa jag sett... - Okej, pappa, då vet jag! Så gick han sin väg.
 
Några dagar därpå så har Ante sitt obligatoriska utvecklingssamtal. Vi är också med, jag och Elisabeth. Då berättar Antes fröken om den recension som Andreas fick i uppgift att göra. - Nu är det så här, att Andreas har inte riktigt fullgjort det skriftliga "betyget" över den film han skulle ordna. När jag frågade honom varför han inte gjort det, så sa han: - Min pappa har sagt att Nils Holgersson är en riktig skitfilm.
 
När jag hörde detta trodde jag inte att det var sant. Och jag var tvungen berätta för lärarinnan, att Andreas visserligen hade frågat mig om filmen, men inte varför han frågade. Jag visste inte att det var en läxuppgift han hade fått. Och ordvalet var ju inte detsamma som jag hade sagt. Ante hade liksom förvrängt mina ord. Så småningom var vi tvungna att le åt saken. Och de gånger jag idag råkas "ramla över" sagan om Nils Holgersson, så kommer det här lustiga minnet över mig.
 
Bild Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0