Engman inte "färdig" med fotbollen

¤ En gång (mot Malmö FF) har Kurt Engman provat denna
IFK Luleås allsvenska dräkt. Sedan dess har han varit rätt
anonym men lag av har han inte gjort.
 
GANSKA TYST har det varit kring Kurt Engman, storforsaren som i våras gick över till IFK Luleå. Har Engman lagt av med fotbollen?
    - Nej, inte alls. Men jag har tagit det rätt lugnt under sommaren. Nu är det dock igång med träningen för fullt, spelade också i IFK:s reservlag i Eskilstuna i helgen.
Matchen slutade 2-2 sedan IFK Luleå haft ledningen med 2-0. Engman var duktig.
    - Hade lite otur halkade och föll vid deras reduceringsmål men i övrigt gick det rätt bra.
Kurt Engman har spelat fotboll i många år, gick i våras till IFK Luleå och satsade hårt på att kvalificera sig till det allsvenska laget. Fick chansen mot Malmö FF sedan Bosse Lindmark skadats, men hamnade ånyo i reservleden sedan Lindmark tillfrisknat.
    - En tråkig tillvaro?
    - Både ja och nej. Just nu tycker jag fotbollen är kul, åtminstone är det bra roligare att spela än de tre sista åren. Men långa och tröttande tågresor för en B-lagsmatch är väl inte alltid så inspirerande.
 
Kurt Engman går sista året på lärarhögskolan i Luleå men gör just nu praktiktermin som lärare hemma i Piteå.
    - Jobbigt och dyrt att åka emellan därför har det väl inte blivit så mycket träning i höst.
Engmans namn har på sistone rätt ofta synts i resultatslistorna från friidrottstävlingar. Tresteg är specialgrenen och där har han också nyss putsat ett gammalt PIF-rekord.
    - Blir det friidrott istället för fotboll i fortsättningen?
    - Jag vet uppriktigt inte själv, det står och väger. Kanske försöker jag lite mera på friidrotten, resultaten har ju varit rätt hyfsade. Men å andra sidan vill jag inte släppa fotbollen, som just nu är jätteskoj, säger Kurt.
 
I våras var dock inte fotbollen enbart rolig, det erkänner Kurt:
    - Tyckte satsningen på B-laget var lite konstig.
Nu på höstkanten har dock intresset återkommit. Engman skall försöka vara med i alla matcher som inte jobbet lägger hinder för. Kurt satt på läktaren i söndags och såg "skandalmatchen" mot Örgryte. Tyckte:
    - Att Tobbes utvisning var alldeles onödig, kan inte förstå att det skall vara så svårt att hålla huvudet kallt när det gäller så mycket. Den poängen som därmed flög sin kos kan bli absolut avgörande för lagets framtid i allsvenskan.
 
Torbjörn Isaksson har med stor sannolikhet spelat sin sista match för säsongen. Nu gäller det att hitta en ersättare. Kurt Engman anser att lösningen heter Per-Erik Svensson, bolltalang från Luleå SK.
    - Frågan är väl om inte Per-Erik kan bli en förstärkning för laget! En utmärkt spelare som spelar för laget, för kollektivet. Han bör få sin chans.
------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Hösten 1971.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0