Bengt Bedrup /1969

 
"Bluddrup", "snackfördärvaren", "simfåne", "blarr i största allmänhet". Det är inte lite den gode Bedrup får svälja under åren på TV-sporten. Han har svalt oförskämdheterna och gått vidare men det är väl inte så konstigt om han tagit åt sig en hel del? Så pass att han var på vippen att lägga av helt och hållet. Men så blev han i stället bas för Sportspegeln och slapp "göra bort sig" på diretkreferat.
 
Visst har Bedrup vimsat bort sig flera gånger men i stort har han varit bra också som reporter ute på fältet. Det är så lätt att sitta i fåtöljen och kritisera. En del kritiker och mörkmän har klätt av honom in på bara kroppen en hel del gånger. Men Hemming Sten i Expressen och flera andra som sablat ner Bedrup har absolut skjutit över målet. Killen är inte alls så dålig som många har för sig. Han har jobbat många år som sportjournalist - bland annat på Expressen innan han gick över till nöjessidorna - och kan mycket idrott av olika slag. Det är bara att konstatera. Att han sen ibland pratade bort sig i hastigheten är väl inte så mycket att prata om. Vilken TV-reporter gör inte det?
 
Han kan konsten
Nej, tunna skivor är bäst även när det gäller kritik. Ingen är mer än människa och alla gör så gott de kan. Även Bengt Bedrup. Och alla som ser Sportspegeln - det lär vara några miljoner varje gång enligt tittarundersökningar - måste hålla med om att han håller ihop föreställningen finfint. Det är inte så lätt att spegla det mesta och viktigaste som händer land och rike runt en hektisk sportsöndag. Men den konsten kan Bengt från Bromma och Vällingby. Och se till att de olika medarbetarna inte blir för långrandiga. Det gäller sekunder det här med TV. Går någon över en futtig halvminut kan det bli pannkaka av alltihop.
 
Sen kan han konsten att ta folk också. Att uppmuntra och stödja sina "underlydande". Vilket är viktigt när det gäller ett medium som TV. Det är många som får stora darren när de ska ut i bild och då är det skönt att veta att det i alla fall sitter en gubbe som håller tummarna. Inte för inte är Bedrup  en av eldsjälarna i Lions Club ute i Vällingby och har gjort en massa för välgörande ändamål. Han och Pekka Langer går bra ihop och det var bland annat de två som lyckades få både Ingemar Johansson och Floyd Patterson till samma jättejippo för ett par år sedan. Den tillställningen lär ha gett en hel del.
 
Familjen van
Men han har flera strängar ändå på sin lyra. Kapten i TV:s fotbollslag bland annat. Som redan spelat in över två miljoner till välgörande ändamål. Och killarna i laget kan lira boll! Med lånen Kjell Johansson och Hasse Alsér som toppnamn. Hur han hinner med allt är en gåta. Det blir förstås barn och blomma ute i förortsvillan som får sitta emellan. Men det är de så vana vid nu. Under hockey-VM i mars bodde han i TV-huset till exempel. Då var han bara hemma och bytte skjorta någon gång. Men han gillar att hålla igång och ha liv och rörelse omkring sig så han har verkligen hamnat på rätt plats sedan får Hemming Sten säga vad han vill!
 
Det skulle kunna skrivas en hel avhandling om vad Bengt Nilsson, som han hette innan han tog namnet Bedrup, har hunnit med under sina fyrtio år. En gång - det var när han var sportjournalist i Hässleholm - arrangerade han en boxningsgala. Det värsta vara bara att den ena tungviktaren inte kunde ställa upp. Vad göra? Friskusen Bengt klädde förstås om själv, klev in i ringen och åkte på en riktig dagsedel direkt efter gonggongslaget. Räkning onödig! Men han repade sig efter den smällen precis som han har gjort sen dess. Visst har tjuvnypen känts som sagt men han har rest sig varenda gång och knallat vidare. Och det är väl så det ska gå till?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0