JOHN HARRY 50 år. /1978

Harry Berglund.
 
50 år fyller den 1 september Harry Berglund, Nybyn. "John Harry" med hela den norr- och västerbottniska danspubliken. Han är född och uppvuxen i Borgfors, i gamla Piteå landskommun. Efter avslutad skolgång försörjde han sig som bonddräng, innan han i körkortsmogen ålder fastnade i chaufförsyrket. Han var bl a anställd hos olika byggfirmor, Älvsby partiaffär och Älvsby Träindustrier innan en synskada till följd av diabetes tvingade honom att lämna yrket.
 
Han bär numera sjukpension till två tredjedelar. Den resterande tredjedelen ägnar han åt musiken och sitt kära dragspel. I år firar han för övrigt 25-årsjubileum som orkesterledare. John Harry är bosatt i Nybyn sedan 1961. Han är gift med Vivan född Andersson, och makarna har fostrat tre barn i äktenskapet.
 
Vid sidan av hemmet, familjen och musiken tillhör idrotten hans stora intresse. I sin ungdom var han aktiv inom fotbollen och han tillhör nu dem som inte gärna missar Nybyns matcher. Den glade spelemannen är också eldsjäl och ordförande i den nybildade Älvsby dragspelsklubb.
-------------------------------------------------------------------------------
Som avskedsord till mig när jag slutade i början av 1974 så sa han - Du är den bästa trumslagare jag haft! Tack, Harry för den där perioden av mitt liv. Det har nu förflutit hela 44 år sedan dess. Men jag tänker på det då och då. Jag skulle inte velat ha den ogjord.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0