Lill-Babs & Lasse Berghagen /1965

 
Lasse Berghagen, 20, är det senaste tillskottet till den alltmer ökande skaran av gitarrspelande sångare. Men skillnaden mellan Lasse och de flesta andra är stor. Här är plötsligt en kille som vågar ösa på ordentligt - det svänger skönt om honom till omväxling från alla våra snubbar som står och mumlar i skägget och förstrött tar ett ackord då och då. Han skriver sina visor själv med och det så pass bra att Lill-Babs köpte några för sin show. Dessutom har hon handlat gitarr åt Lasse - han lånade nämligen en förut när han skulle komponera! Fröken Svensson är snäll hon!
 
Lasse Berghagen, skulle bli student men lade av studierna och började jordbruka istället. Han spelade litet till husbehov och hade egentligen inte alls tänkt sig att börja spela på allvar. Faktum är att det var Curre Pettersson på Karusell som hörde honom och mer eller mindre övertalade honom att sätta igång. Tack för det Curre - vi tror nämligen att Lasse kan bli mycket, mycket bra och unnar hela Sverige att få höra mer av hans speciella vissångarkonst.
-----------------------------------------------------
IDOLNYTT ¤ 1965
 
PS! I den ursprungliga originaltexten, så får Lasse Berghagen heta Lasse Bergendahl. Författaren av originalet - i Idolnytt - hade med andra ord ingen större koll på herr Berghagens rätta identitet. 2017 så är det väl ingen som skulle döpa honom till Bergendahl?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0