Piteå Hospital

 
 
 
Två bilder från min gamla arbetsplats, som togs långt innan jag satte min fot här, en augustidag 1976. Sjukhuset stod invigningsklart 1893. Både jag och Elisabeth har jobbat här. Elisabeth började i Centralköket i juni 1976 jag började i samma C-kök som sagts tidigare i mitten av augusti samma år. Man kan väl grovt förenkla det och säga att mötet resulterade i tre söner, fyra barnbarn (hittills) och tre sonhustrur. Sammanlagt: tio personer plus "originalen" Roger och Elisabeth. Bra avskastning. Jag är mer än nöjd. Tack Furu!

Kommentarer
Postat av: Veronika

Hej!
Jag har sökt under många år, för att min pappa vill veta om sin mamma Gurli Natalia Lindgren. Pappa har aldrig träffat henne, han var bara 4 år, när hon vart inlagd i umeå dalen 1954 till 1955, efter en förlossnings depression. Sen furunäset från 1955 till 1982. Tänkte om det finns något arkiv kvar med bilder, skulle betyda för mycket för honom att få en bild av sin mamma. Vet att ni har tysnadplikt, men skulle vara bra och få veta hur man ska gå till väga för att få svar och kunna ge till honom. Vet att hon skickade fina brev till pappa. Skickat min mail adress.

2020-05-06 @ 12:29:37
Postat av: Roger

Hej Veronika!
Jag vet att många journaler förstördes nångång i slutet av 80-talet. Furunäsets sjukhus finns inte längre kvar, dvs vissa byggnader finns kvar men inte sjukhuset som sådant. Istället så är det idag en företagsby. Det finns vissa bilder, som jag tror att Piteå museum har i sin ägo idag. Museet har också haft utställningar i ämnet. /Roger.

2020-05-06 @ 21:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0