Landstingets Transportcentral /Furunäsets sjukhus

 
Jag började jobba på Furunäsets sjukhus i augusti 1976. Fösta anhalten var som vaktmästare i sjukhusets C-kök. 1977 tog jag steget över till vaktmästeriet vid samma sjukhus. I de arbetsuppgifter som vi utförde fanns dagliga transporter av patiener till exempelvis Piteå lasarett och Bodens garnisionssjukhus. I september 1983 bildades Landstingets Transportcentral med säte i vårt vaktmästeri. Förutom transporterna, så hade vi även hand om sopor, tvätt och förrådsartiklar till avdelningarna.
 
På bilden ovan ses min namnbricka som jag hade på min chaufförs-uniform. Den där uniformen hade man väl inte på sig varje dag, precis. Men man skulle se trevlig och fräsch ut när man hämtade respektive patienter, både från Furunäset, men även från Piteå lasarett. Vi körde även ut sjukhussängar, rullstolar, rullatorer, permobilar och andra nödvändiga hjälpmedel til olika patienter. Sängarna körde vi ut till de patienter som ville dö i sitt hem. Ett besök minns jag väldigt väl. Jag och en sjukvårdare åkte hem till ett äkta par, för att leverera några saker. Det som var sorgligt, var att båda makarna hade varsin obotliga sjukdom. Båda makarna ville dö i sitt hem.
 
Inte så långt efter besöket, så såg jag dödsannonserna i Piteå-Tidningen. Döden kom inte samtidigt till de båda, men de dog med några veckors mellanrum. Under de 15 åren jag jobbade på sjukhuset, mötte man både glädje och sorg. De efterföljande 11 åren jobbade jag på sjukhemmet i Öjebyn. Transportcentralen flyttades dit efter våran flytt från Furu 1991.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0