Still going strong

NLT ¤ 21 februari 2018
 
Tack Arne för urklippet!
 
För er andra: på bilden ses gitarristen Arne Nathansohn kompa den unge dragspelaren Beiron Hultman i klassiker som: Svinsta skär, Inbjudan till Bohuslän, Afton på Solvik och Livet i Finnskogarna.
 
Arne spelade med i Cool Candys i många år. Nådde framgångar på både Svensktoppen som Kvällstoppen samt att han tillsammans med de övriga bandmedlemmarna tilldelades både guld- och diamantskivor.
 
En kollega till mig frågade för nåt år sedan varför jag hade fokuserat på just Cool Candys. Förklaringen är denna: i skarven 1968-69 började jag få trumlektioner. Hemmavid så gjorde jag mina trumläxor, vilket bl a innebar att jag spelade trummor efter nära på allt som strömmade ut ur radion, så även från de skivor jag köpte. 1969 kom Cool Candys in på Svensktoppen med Som varje liten pärla. Jag minns att jag satt med mina vispar och kompade på mitt stor ritblock.
 
Min syrra kom en dag hem med en LP-platta med ett band som hette... ja just det: Cool Candys med titeln Go´bitar. Vi hade en musiklärare i Hortlax Centralskola som spelade Dansa Hucklebuck på våran musiklektion, som också fick mig att gå igång. 1974 var min syrra och hennes kille i Byske och mötte grabbarna i bandet. När de kom hem så hade de ett signerat foto. I juni samma år så var jag i Logen Långträsk när Cool Candys spelade. Jo, jag gillade dem pga att de hade ett speciellt sound. Sen så hade man en fin sångare i Sven-Eric Gissbol.
 
Räcker det?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0