"HONKEN" HOLMQVIST /1972

VARFÖR grinar du så illa "Honken" Är det månne VM-formen som oroar?
 
HOCKEY-VM närmar sig med stormsteg. Och naturligtvis är Tre Kronors chanser nere i Prag föremål för livliga spekulationer. Genrepet mot ryssarna visade att slutspelet har slitit hårt på våra hockykämpar om medalj av ädel valör.
 
Mest oroande i den svenska truppen tycks vara "Honkens" sviktande formkurva. "Honken" är långt ifrån toppform. Hans insats mot ryssarna har en osäkerhetens prägel över sig. Men allt skall inte skyllas på vår nationalidol. Uteförsvaret fungerar inte tillfredsställande i vissa moment. Täckningen framför våra målvakter är inte av acceptabel klass.
 
På lördag inleder Tre Kronor det stora äventyret i Prag mot Schweiz. En normalt sett lätt uppgift. Men svenskarna har gjort plattmatcher tidigare. För att hänga med i guldjakten med ryssar och tjecker fordras två poäng i inledningsmatchen. Maltsev & Co tar knappast stryk av mot ett lag av Schweiz kaliber.
 
Under veckan har Tre Kronors förbundskapten kört hårt med våra gossar på Scaniarinken i Södertälje för att om möjligt bygga upp en ny formtopp till VM. En som verkligen fått svettas under dessa dagar är "Honken". Med kamraternas stöd har "Honken" jobbat som aldrig förr. Allt med sikte på att ta revansch och bevisa att han inte är slut som stormålvakt.
 
Piteå-Tidningen ¤ April 1972

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0