Det var bättre förr

I stor brist på annat, så satte jag mig tillrätta i TV-soffan häromkvällen för att se en repris på Lasse Holmqvists "Här är ditt liv", där gästen hette Barbro "Lill-Babs" Svensson, då 46 år gammal. Programmet sändes den 26 december 1983. Vad som gör mig smått melankolisk, är att de flesta som medverkade är borta. Lasse Holmqvist, Nicolai Gedda, Stikkan Anderson, Lars Forssell, Jan "Tollarparn" Eriksson, Sven Broman, Stig "Nalle" Nahlbom och framförallt, Lill-Babs. Tilläggas kan, att de två världsberömdheterna, Sammy Davis jr, och Michael Landon som sände varsin speciella hälsning också är borta sedan länge.
 
"Här är ditt liv", blev en stor och omtalad TV-underhållning på sin tid. Men mycket har hänt på de 36 åren som har förflutit. Många av de mest namnkunnigaste folkhems-idolerna är borta. En ny generation av underhållare har tagit vid, på gott och ont. Själv så roar det mig inte längre att lyssna till vitsiga vitsar utfört i 180 km/tim.
 
Jag är för evigt fast rotad i den generation som faktiskt tycker att "Skattkammarön" med Lars Ekborg, Gunwer Bergqvist, Margaretha Krook och Åke Grönberg håller hög klass än i dag, 2019. En klassiker inspelad på anrika Cirkus i Stockholm, och som sändes i vår svartvita TV lördagen den 25 februari 1967.
 
Nu blir jag antagligen "tönt-förklarad? Det finns en gemensam nämnare mellan "Skattkammarön" och "Här är ditt liv". En av Lasse Holmqvists gäster den där kvällen hette Karin Falck. Hon var nämligen producent och regissör för "Estrad" där den klassiska sketchen föddes inför våra ögon.
 
Karin Falck, lever fortfarande. Tack och lov!
 
Roger
 
Lasse Holmqvist (1930-1996)
 
Barbro Lill-Babs Svensson (1938-2018)
 
Stig Stikkan Anderson (1931-1997)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0