Lill-Babs & Lasse Berghagen /1965

Nu lyser det verkligen för Lill-Babs! Inför bröllopet med Lars Berghagen och i hitlistorna med nya örhänget "Jag kan inte leva utan Dig".
 
    - Det är härligt att leva, tycker Lill-Babs.
    - Jag ligger etta på Svensktoppen.
    - Jag fick skattepengar tillbaka.
    - Och det lyser för oss på söndag.
 
"Jag kan inte leva utan dig" kom med på svensktoppslistan samma dag som det lyste för andra gången för Lill-Babs Svensson och vissångaren Lars Berghagen. En händelse som ser ut som en tanke.
    - Det ska bli underbart att få en karl i huset, säger Lill-Babs och tittar förälskat uppåt på 197 cm långa Lasse, som ser ut att vara mer än belåten med att få bli karl i huset.
 
De träffades av en slump på förvåren. Satt och tittade på varandra en hel kväll. Det blev fler kvällar och mer tittande tills det en vacker dag bara sa pang. Just nu försöker de att hitta en lämplig bröllopsdag och bröllopsplats. Järvsö eller Stockholm eller Svärdssjö, det är frågan.
    - Man gifter sig ju bara en gång, säger Lill-Babs, och då vill jag göra det riktigt. Därför gäller det att planera och tänka igenom alla arrangemang så att allt klaffar och det blir en dag värd att minnas. För det här är enda gången jag tänker gifta mig.
 
Lill-Babs är en klok flicka. Hon tänker på framtiden. Eller som hon själv säger: Det är nog säkrast att ha bägge fötterna fast på marken, då vet man vad det är man står på. Och det finns ingen garanti för att hon alltid kommer att ligga på toppen, att hon kommer att ha ork till det eller att publiken har ork. Därför har hon garderat sig för ett och annat oförutsett genom att ta en pensionsförsäkring som faller ut när hon fyller 35 år. Då kan hon dra sig tillbaka om hon vill. Vi hoppas att hon inte vill.
 
"KLAS-GÖRAN"
Lill-Babs har hållit sig på toppen länge i den hårda bransch där fixstjärnor tänds, blossar upp och sedan snabbt dalar ned. Det är åtta år sedan hennes "Klas-Göran" slog igenom med en våldsamhet som svenska folket inte glömmer i första taget.
 
"Jag kan inte leva utan dig" tycks få samma rivstart. Snabbt upp på första plats i svensktoppslistan i en månad då skivor står på åtskilliga önskelåtar. I Thore Skogmans film "Pang i bygget" som haft premiär i dagarna spelar Lill-Babs Thores goda genius. Hon är den snälla och bussiga flickan som håller ordning på den något bohemiske Thore.
    - En film som riktar sig till den breda publiken, säger Lill-Babs. Och ska inte underhållning göra det. Tänk bara på det här med buskis. Det finns en liten klick snobbar som rynkar på näsan åt det ordet. Buskis är inte intellektuellt, säger dom. Men iakttar man de där intellektuella killarna då de sitter på en revy och tittar på buskis, då är det de som skrattar mest och högst. Sedan går de hem och skriver nedsättande saker om buskis. Buskis är något fint så länge det får folk att skratta.
 
    - Sedan är det fel att skicka ut kultursnobbar för att recensera lättare underhållning. Skicka en buskisrecensent istället, så får folk veta det de vill.
    - Själv tror jag att en av de främsta orsakerna till att jag hållit mig kvar i den här branschen är att jag inte vänder mig till en publik där alla åldrar och grupper och åsikter finns.
 
TAR MAKEN MED
Nästa sommar får folkparkspubliken möta Lill-Babs med make, Lars Berghagen och Lill-Bbs tillsammans. Det blir ett snyggt par på scenen. Han är snygg, lång och gänglig blivande tonårsidol gissar vi. Trots att alla vet att han redan är upptagen.
 
Någon minskad popularitet på grund av det kommande giftermålet har Lill-Babs inte märkt av. Tvärtom. När nyheten om hennes förlovning släppts ut i somras skulle hon uppträda i Jönköping. Det var lite nervöst. Hur skulle publiken reagera? Skulle blivande fru Berghagen verka mindre spännande än oförlovade Lill-Babs? Det blev succé!
 
-----------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ 1965-12-18

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0