"Honken" missade hockey-VM /1971

"Honken" Holmqvist kom aldrig med i VM-turneringen. Han fick en svår käkskada, och på bilden ovan ses han sedan han besökt sjukhuset i Bern.
 
Tre Kronors inledning av ishockey-VM i Schweiz den 20 mars blev både lyckosam och oturlig. Det svenska laget vann över USA , som svarat för mästerskapens första bomb, när tjeckerna sattes på plats, och vann med en stor i stor stil spelande Christer Abrahamsson i målet.
 
KÄKSKADA
"Honken" Holmqvist var förstås given målvakt, men under träningen fick den folkkäre en puck i ansiktet, en puck som studsade på den ojämna isen. Den svenske målvakten fördes till Berns sjukhus, där specialisterna konstaterade en käkbensfraktur, som skulle ta veckor att läka. "Honken" var ur bilden innan innan VM börjat. Han fördes till Stockholm, men operation slapp han ifrån.
 
BLIXTBUD
Brynäs-målvakten William Löfqvist blixtinkallades. Han fick avbryta en ishockeymatch i Gävle, när beskedet kom från Bern. För övrigt skadade sig även den svenske andremålvakten, Christer Abrahamsson under träningen till USA-matchen, och han spelade med tejpat ögonlock mot jänkarna men gjorde ändå en jättematch. Då hade Tre Kronor redan lämnat hemma Anders Hedberg, som skadade sig i genrepet mot Finland.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0