Lördag den 1 mars -86 kl 7:52

Den här tidiga lördagsmorgonen laddade jag videon med ett Vhs-band, jag skulle banda Familjen Flinta i "Go´morron Sverige" med Fredrik Belfrage. Så plötsligt fick jag se att programmet hade utgått, och att det istället skulle sändas ett extra Aktuellt. Exakt kl 8.00 ser jag en allvarlig Ingela Agardh, och vid sidan om henne en bild av statsminister Olof Palme. Innan jag vet ordet av berättar hon den chockerande nyheten att vårt lands statsminister mördats under fredagskvällen i centrala Stockholm.
 
Jag ringde till mina föräldrar som vid den här tiden bodde i en lägenhet i Öjebyn. Mamma svarade, och hon hade sett det hemska som hade hänt redan när lokaltidningen damp ner på hallgolvet vid 03-tiden. Både mor och far trodde inte det var sant.
 
Lördagen den 1 mars var första arbetsdagen för Elisabeth efter sin mammaledighet. Jag var hemma med Andreas och Robert den här dagen. Robban var förkyld, han både hostade och var snorig. Storebror Andreas, skulle hälsa på hos kompisen Frida, med hon skulle bort. I stället så tog han sin spade för att skotta bort lite snö vid farmor och farfars husvagn som stod parkerad på vår tomt.
 
Den här marsdagen var det tre plusgrader. Solen höll på att spricka fram bakom de dystra molnen, och jag kände en slags Aha-upplevelse när jag såg att ljuset var på väg att ta över mörkret.
 
Tv:n stod på i vardagsrummet, resten av dagen, jag ville så gärna hålla mig uppdaterad av det som hade hänt på Sveavägen i centrala Stockholm. Detta var och är den speciella dagen som jag för alltid kommer att minnas. Så länge som jag har kvar mitt minne, förstås.
 
Roger.
 
/ur min dagbok 1986-1987.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0