Cool Candys /1968-69

På väg mot Göta Kanal? Fr v: Carl-Ivar Ivarsson, Karl-Arne Andersson, Arne Nathansohn, Sven-Eric Carlsson (senare med efternamnet Gissbol), Einar Svensson och Gunnar Wahlgren.
 
COOL CANDYS
Dansband från Lidköping i Västergötland bildat 1950 av trumslagaren Einar Svensson (f. 1925). Gruppen bestod 1962, förutom Svensson, av Karl-Arne Andersson (orgel och piano), Gunnar Wahlgren (saxofon, vibrafon och trumpet), Carl-Ivar Ivarsson (saxofon och klarinett) och Göte Johansson (bas och sång). Den sistnämnde ersattes 1968 av Sven-Eric Carlsson (numera Gissbol). Deras mest kända inspelning Muckar-Twist (Dux 17002 DF) från 1962 fick aldrig chansen på Tio i topp.
 
När bandets kontrakt med Philips-Sonora gick ut 1965 tog Einar Svensson över det till sitt eget bolag Anette, som var det första landsortsbolaget med inriktning på dansbandsmusik. Einar Svensson avled av en hjärntumör 1972. Cool Candys upplöstes fem år senare men återbildades i Norrköping 1979 med helt andra medlemmar. Denna upplaga var verksam under större delen av 80-talet.
 
---------------------------------
Källa: Boken om Tio i topp - Eric Hallberg & Ulf Henningsson.
 
Jag kan tillägga att när Cool Candys fick kontrakt med Philips-Sonora, så skedde det genom Einar Svenssons hustru Lillan Ellgren-Svensson. Hon var revyartist och dansare och mötte genom sitt jobb Lily Berglund, sångerska och hustru till pianisten och kapellmästaren Göte Wilhelmsson som vid den här tidpunkten var inspelningschef på Philips-Sonora. Lillan lämnade helt enkelt över ett inspelat band med Cool Candys som hon gav till Lily Berglund. Lily gav det i sin tur till sin äkta man, som efter att ha lyssnat på det erbjöd Cool Candys en inspelning och senare ett skivkontrakt.
 
Lillan Ellgren-Svensson, hade genom sitt jobb mött de stora elefanterna bl a Karl-Gerhard och Martin Ljung. Lillans son, Michael Ellgren-Svensson ringde mig vid ett tillfälle och erbjöd mig att göra en intervju med hans mor. "Det är många som hör av sig till min mor och ber om intervjuer, vi brukar tacka nej, men du Roger skulle gärna få tillåtelse".
 
Nu blev det ingen intervju. Jag bodde i Piteå och Lillan Svensson i Lidköping. Att ta det via telefon var omöjligt eftersom hon hörde väldigt illa. Lillan Ellgren-Svensson avled för några år sedan 90 år gammal.
 
ROGER  LINDQVIST  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0