Malte Johnsons orkester - Göteborg

 
Kapellmästaren Malte Johnson stående i mitten med sin vita fiol. Hans huvudinstrument var saxofon, men det var med fiol han började en gång. Han var född 1910 i Göteborg och avled 2003. Malte Johnsons orkester besökte pitebygden på 50-talet. I bandet fanns trumslagaren Arne "Milan" Milefors, farbror till trummisen Peter "Milan" Milefors, som bl a spelat med Björn Skifs, Janne Önnerud och många fler.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej ! Jag kommer ihåg en kul grej som hände när jag började 1:a klass 1964 på Lidingö , en dag kommer rektorn som hette Malte Johnsson in i klassrummet o berättar lite om skolan , han avslutar med att säga: Är det någon som har något att fråga om ? Då räcker en kille i klassen upp handen och frågar : När är min cykel klar ? Det är nämligen så att ända sen 50-talet har det legat en firma på Lidingö som heter Maltes cykel o sport , där var jag ofta in när jag bodde på Lidingö , då var det Malte själv som stod bakom disken. Min klasskamrat insåg uppenbarligen inte att det inte var samma Malte som var rektor i skolan. Maltes cykel o sport finns kvar fortfarande , men om Malte själv fortfarande är i livet så lär han vara pensionär idag.
Med vänlig hälsning Tomas

2020-03-21 @ 12:04:12
Postat av: Roger

Hej!
Ett av våra barnbarn döptes till Malte. Själva namnet associerade jag först till en äldre man i bekantskapskretsen som också hette Malte. Det dröjde dock inte länge innan Malte blev så att säga "våran egen" Malte.

2020-03-21 @ 16:24:24
Postat av: Tomas

Hej igen !
Jo många namn kommer ju tillbaka efter ett par generationer. Jag kommer ihåg en liten pojke i bekantskapskretsen som på 70-talet döptes till Oskar, stackars barn tänkte jag , det är ju bara gamla gubbar som heter så. Jag har ändrat mig totalt , tycker Oskar är väldigt fint, det är ganska vanligt bland pojkar idag. Unga killar som heter Tomas vimlar det inte av kan jag lova. Mitt yngsta barnbarn heter Ebbe som är 2 år ,ett bra val tycker jag , namnet associerar jag till Ebbe Nilsson, en glad o duktig kille i Sten & Stanley. Med vänlig hälsning Tomas

2020-03-21 @ 18:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0