Lulle Ellbojs orkester i Köpenhamn /1954

RUNE FRITIOF "LULLE" ELLBOJ (1911-1960)
 
Sommaren 1954 spelade Lulle Ellbojs storband några veckor på Tivoli i Köpenhamn. En av dem som var med var min fd kollega tenorsaxofonisten Allan Lundström från Piteå. Längst fram till vänster ses Allan tillsammans med Lasse Gullin. I blåssektionen sitter trumpetaren Leppe Sundevall. Allan berättade för mig att det var hektiska veckor under turnén i Köpenhamn. På dagarna var det radioinspelningar på kvällarna var det konserter.
 
Jag fick även veta att Allan blev bjuden av Lasse Gullin att testa några piller som vissa musiker använde för att helt enkelt hålla sig vaken och alert. Allan provade men sa sedan att han aldrig mer skulle göra om det. Lasse Gullin däremot fastnade som så många andra i ett beroende.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej Roger !
Intressant att läsa. Jag har en kamrat vars far kom från Sanda på Gotland , o han berättade för något år sen om Lars Gullin museet som finns där. Jag ska absolut åka dit nästa gång jag kommer till Gotland ,jag har flera släktingar som har sommarhus där , åker o hälsar på ibland. Konstaterar att Lars Gullin inte blev så gammal , inte ens 50 år , man undrar ju om det var tablettmissbruket som du berättar om som var orsaken till detta , Lulle Ellboj blev tydligen inte 50 år han heller, tråkigt nog. mvh tomas

2022-04-10 @ 09:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0