Monica Zetterlund & Chris Dane /1958

 
Monica Z., och den danska sångaren Chris Dane året 1958. Dane blev en mycket populär sångare här i Sverige. Så pass berömd att han var den mest spelade i svensk radio under 1940-talet. Min fars kusin Gösta Eriksson var pianist i Chris Danes orkester och kom att turnera med honom landet runt i början av 60-talet.
 
Gösta Eriksson är mannen med kontrabasen, här i en helt annan konstellation året 1953. Gösta spelade både piano, dragspel och bas. Han var född i Hortlax 1931 och avled 2013. Gösta spelade även piano i Seymour Österwalls orkester i några år. Han var musikaliskt begåvad och utbildade sig vid Kungliga Musikaliska Akademien på 50-talet. Även kallat för "Ackis". Gösta spelade också piano i Arne Bills orkester i Stockholm.
 
1965 lämnade Gösta den profana vägen och valde en helt annan inriktning i livet. Gösta blev troende och blev engagerad inom LP-stiftelsen som Lewi Pethrus grundade. Musiken fortsatte han dock med. Gösta Eriksson började med musiken redan i mycket unga år. Även brodern Ivar Eriksson var musiker, han spelade kontrabas och var engagerad i en rad lokala band fram till sin död 1972.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0