Slöjdläraren Gottfrid Marklund

 
Jag hade Gottfrid som slöjdlärare i Centralskolan i Hortlax. Han var gift med Sigrid f. Lindbäck i Blåsmark. Hon var lärarinna vid Sörbyskolan i Hortlax. Sigrid var syster till Tekla Pettersson f. Lindbäck. Tekla var gift med polismannen Göran Pettersson. Tekla och Göran var föräldrar till fotografen Hans G Pettersson som jobbade på Piteå-Tidningen i många år. Tekla bodde granne med oss när vi flyttade till en lägenhet i centrala byn. Hon var farmor till vår fd sonhustru Caroline Pettersson. Sigrid och Teklas far var byggmästaren Frans Lindbäck som var född Eriksson. Han var kusin med min farmor Hanna Lindqvist f. Eriksson i Stensjökullen. Tekla och min far John Lindqvist var således tremänningar.
 
Byggmästaren Frans Lindbäck Blåsmark.
 
Tekla Pettersson f. Lindbäck tremänning till min far. Hon gick bort 2016 hon blev över 90 år gammal.
 
Familjen Lindbäck i Blåsmark. En annan person som härstammar från släkten Lindbäck är fd ishockeyspelaren Mikael Rehnberg.
 
Klass 2 vid Sörbyskolan i Hortlax 1963. Lärarinnan uppe till höger är Sigrid Marklund hustru till Gottfrid Marklund och syster till Tekla Pettersson. Jag hade aldrig Sigrid som lärarinna, det hade däremot min kompis Per Sundkvist. Jag tror att Sigrid var en väldigt bestämd person.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0