KÖER-KÖER, OCH ÅTER RINGLANDE KÖER

"Mellandagsrea!" "Öppet från kl. 9". Med stora färgsprakande anslag, uppsatt på olika jättestora skyltfönster, ropar diverse affärsidkare ut budskapet om vad alla visste skulle komma. Kraftigt nedsatta priser på kanske just den där jättedyra julklappen som man letat efter i timtal, bland oändliga köer, i ett myller av stressade och uppjagade människor. Sen när man sitter där, alldeles urlakad på julaftonskvällen, så trött att man knappt orkar lyfta vörtlimpsmackan till munnen, så händer just detta, jag skulle vilja uttrycka det som ett hån: REALISATION! Varför inte dra lärdom av alla föregående jular, stressa mindre, även om det betyder några julklappar mindre. Blir man då lyckligare av allt detta som jag nyss nämnt? Svaret är väl klart som korvspad: NEJ!

Har nyss avklarat ett besök i vår stad, Piteå. Snacka om myrstack, folk vart än ögat når. Skulle handla på ICA-Kvantum. Att få en parkering var inte det allra lättaste. Men efter en stunds febrilt jagande, så uppenbarade sig ett mirakel. Rakt där framme gapade ett stort utrymme, som bara skrek efter att bli använd. Lotsade in "blå faran" snyggt och tryggt, och sen var det bara att kasta sig in i folkhavet. På vägen ut från affären kom nästa pärs. Ett oändligt tålamodsväntande, innan vi åter svängde ut med den "blå faran" ut i helgtrafiken. Ja, vi stod där så pass länge att hade jag haft ett par bräder hammare spik och såg, hade jag utan tvekan hunnit bygga en friggeboda vid sidan om. Eventuellt också byggt en tillhörande altan, och när jag ändå hållit på, sprungit i väg till JOWA, för att köpa en dunk med faluröd färg. Och om inte det varit nog, även hunnit med bedriften att baka lite bröd och kokat kaffe, samt även inmundigat det ute på den nybyggda altanen. SÅÅÅ  LÅÅÅÅÅÅÅNG väntan blev det. PUH!

Nu är vi åter härhemma, i tryggt förvar. Har även varit hos min mor, druckit kaffe, tänt tre små ljus, umgåtts på det allra bästa sätt, och nu sitter jag ju här och filosoferar. Sammanfattningsvis kan man väl säga som så: "Stressa för guds skull mindre. Ta istället lite kvalitétstid med varandra, så mår vi alla så mycket bättre."

PS   Passa er för köer!

Kommentarer
Postat av: solbritt

du har så sant att vi aldrig lär oss , kvalite och inte kvantite kanske något för nästa år

2008-12-30 @ 15:42:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0