Dansbandskampen

Det både syns och hörs att Dansbandskampen närmar sig final. Med detta menar jag att banden bara blivit bättre och bättre. Titanix, Blender, Casanovas, The Playtones och Bhonus är inget annat än fullblodsproffs. Rutinen tillsammans med spelglädjen gör att samtliga band tränger ut genom TV-rutan, och ända hem på vardagsrumssoffan hos det svenska folket.

Lite kritik så här mitt i superlativen. SVT:s ljud är under all kritik. Ett tag verkade det som om programledaren Settman fått en tupp i halsen, Och inte bara en tupp, utan även en hel hönsfarm. Det ljudmässiga problemen gör att de medverkande banden låter ibland lite illa. Inte deras fel - utan SVT:s. Så skärpning på er alla inför den stora finalen nästa lördag.

Den stora överraskningen i alla kategorier är absolut The Playtones. På nåt sätt är deras musik en resa tillbaka till musikens rötter, där det hela en gång började. I all sin formidabla enkelhet, så njuter jag av svänget i deras framförande. Ett bevis för att det enkla, inte bör underskattas. Och den där ståbasen, ja, den älskar jag.

Blender från glada Hudik, med kapellmästaren och trummisen Lasse Lundberg bakom trumsetet, var ett enda stort utropstecken denna afton. Med all rätt, så fick man fin kritik från Christer Björkman som satt i juryn. Bhonus blev för mig en liten besvikelse. Tydligen också för alla de tittare som röstat, följden blev, enkelt respass hemåt. Även Casanovas blev ratade, men man visade i alla fall att man tillhör dansbandens A-lag. När The Playtones framförde "Save the last dance for me", blev Melissa Williams nästintill lyrisk. -"Jag får flashbacks, när jag hör detta. Det påminner mig om när jag som ung bodde i USA. Det var mycket heta somrar, och iskalla Coca Colas!".

Finaldags på lördag! Och jag tror att både Blender, Titanix och The Playtones ligger väldigt bra till. Men sen så har vi ju Torgny Melins också. Som i mitt tycke inte hör hemma i finalfältet. En katt bland hermeliner alltså. Men såna kan ju också skrälla, förstås. Date tillsammans med Zekes ligger också där och lurar. Så vem vet hur detta slutar? Men om man nu får lov att vara en smula lokalpatriotisk, så lägger jag rösten och hoppet på Blender. Varför det nu då? Jo, bakom trumkaggarna sitter ju pitesonen Lasse Lundberg. Och en pitebo är ju alltid en pitebo, vart än i världen de kommer. Kanske även i en danskampsfinal borta i Strängnäs. Jomenvisst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------


Det sitter ju en pitebo bakom trummorna. Så därför går mitt hopp till
populära och välspelande -BLENDER. Pitebon Lasse Lundberg är
mannen längst till höger.

---------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer
Postat av: vintersaga

Jag hoppas också på Blender, de har en klart lysande stjärna till vokalist, jag instämmer med CH. Björkman när han säger att de ärsom två band och menar tydligen att de inte riktigt passar ihop stilmässigt (kläderna alltså). Så är ju Lasse Lundberg en grannpojk från samma kvarter som när vi bodde i Öjebyn :D The Playtones fick också min röst, 50-60-tals stuket tilltalade mig.

Bra och starkt finalheat blir det i alla fall.

Spännande, och jag som egentligen inte gillar dansband...eller var det kanske innan dansbandskampen :))

2009-12-13 @ 22:20:58
URL: http://vintersaga.wordpress.com
Postat av: Roger

Hejsan! Man är väl inte sämre än att man kan ändra på sig eller hur?

Hälsningar Roger.

2009-12-13 @ 22:59:33
Postat av: vintersaga

Precis! Det är aldrig för sent att ändra sig...

En fråga till dig:

kan jag "låna" bilderna du har i detta inlägg, tänkte just skriva om Blender i min blogg?

Hälsningar Ilone

2009-12-13 @ 23:03:48
URL: http://vintersaga.wordpress.com
Postat av: Roger

Hej Ilone! Självklart kan du låna bilderna. Men på ett villkor. Att du skriver nåt positivt om Blender!

MVH Roger.

2009-12-13 @ 23:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0