Musikalisk terror

Gatumusikanterna utgör ett smått pittoreskt inslag i vår gatubild. Och jag tycker verkligen om "när det låter" på stan. Men tyvärr så finns det en liten klick som totalt missuppfattat det hela. Utanför en av Piteå stads stormarknader, figurerar några människor som alla - märk väl alla - har låten "Besame Mucho som sitt enda musikaliska stycke på sin repertoar. Under ett par år, har man spelat denna "slagdänga" totalt sönder och samman. Och allt vore väl någorlunda frid och fröjd, om dessa spelemän/kvinnor, kunde den så pass utantill att man också kunde spela den från början till slut, utan att stanna upp 511 gånger. Inget ont om Besame Mucho. Den har jag själv också spelat i massa olika arrangemang under årens lopp. Men kanhända att man måste kräva litegrann mer, om man nu ska kasta  en peng i deras utlagda fodral. Istället för att njuta, så börjar det krypa myror i kroppen. Märk väl, att jag har inget att säga om låtvalet, men visst vore det trevligt om man nån gång kunde få höra den från början till slut. Vad som egentligen är menat att vara en musikalisk njutning, blir i detta fall en ren musikalisk terror. Och hör jag Besame Mucho en enda gång till - då spyr jag på det röda dragspelet. Förlåt mig för min okänslighet, men jag menar vartenda ord!


Några gatumusikanter i Piteå, har under några år stått utanför ett
av våra större varuhus, och spelat Besame Mucho. Hör jag låten
en gång till, är det stor risk att jag spyr på dragspelet.
OBS! Personen på bilden har inget med berättelsen att göra.

Kommentarer
Postat av: vintersaga

Låt dem du spela Besame Mucho, de kanske är den enda låt som de kan och man stannar ju inte så länge vid kundvagnarna att man hinner höra den fler än en gång. Jag slänger gärna en slant i hatten/fodralet för jag tycker att de tappert står och kämpar för småslantarna och att de ändå på något sätt gör rätt för pengarna.

2009-12-14 @ 23:31:36
URL: http://vintersaga.wordpress.com
Postat av: Roger

En man boende på Storgatan i Piteå vittnade häromåret i lokalpressen, om den "ljudterror" han ansåg sig vara utsatt för. Orsaken var en gatumusikant som hela sommaren satt på exakt samma ställe inte långt från hans fönster och spelade samma låt dagarna i ända. Från tidig morgon till sen kväll hördes hur denna musikant "försökte" att spela sig genom den enda låt som fanns på repertoaren. Och kan ni gissa vad låten hette? Jo, Besame Mucho!

2009-12-15 @ 02:14:14
Postat av: Björn Jakobsson

Här i Stockholm har gatumusikanterna "Ja det var då min vän" (alltså Mary Hopkins "Those were the days") som favoritlåt ... börjar vara LITE less den nu.

2009-12-18 @ 22:54:56
URL: http://bjornsblaablogg.blogspot.com
Postat av: Roger

Gatumusiken kan ju vara ett väldigt pittoreskt inslag ute på stan, och även kul att lyssna till. Men tyvärr inte när musikerna ifråga tuggar om samma låt om och om igen.

Hälsn./Roger.

2009-12-18 @ 23:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0