På tigerjakt med Norah

Fötterna värker. Benen likaså. Armarna ja, dem ska vi överhuvudtaget inte ens tala om. Vad nu då, vad är det som hänt? Jo, jag och barnbarnet Norah har varit på tigerjakt hela denna eftermiddag. Och det är sannerligen inte  vilken tiger som helst som vi fått korn på - utan det är den fruktade sabeltandade tigern.

Mora Träsk heter en duo, som åker land och rike runt med en massa barnvisor och mycket bus i bagaget. Norah och jag upptäckte deras "tigerjakt" på nätet för några dagar sedan. Sedan dess är både barnbarnet och hennes farfar "fast". Vi har varit på flera tigerjakter denna vecka. Och Norah, ja, hon får aldrig nog, för mellan pauserna när hennes farfar försöker pusta ut, smyger hon sin lilla hand i min och säger: -"MERA!"

Och vem kan motstå ett par vackra blå ögon, och ett bländvitt leende, som inte är av denna värld, och en liten mjuk hand, då faller farfar till föga, och tillsammans beger vi oss ut på tigerjakt igen. Samtidigt har jag varskott min hustru, att inte bli rädd utifall att jag inatt drömmer lite högljutt om sabeltandade tigrar i djungeln. Tyvärr så har Norah och jag ännu inte lyckats få fast vårt byte. Men lugn bara lugn, det stundar nya tigerjakter nästa gång som lilla kära barnbarnet hälsar på. Var så säkra!


-"Snälla farfar, vi kaaaaan väl gå på tigerjakt en gång till?"
-"Men snälla Norah vi har ju varit på jakt 10 gånger idag!"
-"Snälla, snälla farfar, bara en gång till, snälla!"


Den fruktade sabeltandade tigern. Skall Norah och hennes
farfar, Roger, nån gång lyckas fånga den vilda besten? Ja,
följ den spännande fortsättningen i nästa veckas rafflande jakt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0