Storfors AIK

Hemma hos Sven Lindqvist, min pappas bror, hängde ett lagfoto på väggen. Fotot härrörde från Svens tid som fotbollsspelare i Storfors AIK. I A-laget spelade förutom Sven, även hans andra bröder, Ingvar, Gunnar och Artur. I familjen Lindqvist fanns hela sju bröder (också min far) och jag vet att nästan alla spelade fotboll, om än inte i A-laget. De flesta var oerhört sportintresserade, Sven bl. a. som följde SAIK:s matcher med stort intresse. Även min pappa var en inbiten "sportdåre". Som barn följde jag ofta min pappa till Heden, som var SAIK:s hemmaplan. Och jag minns att jag längtade mest efter när det blev paus, för då köpte jag och farsan varmkorv, och det smakade himmelskt. Om jag inte minns alldeles galet, så var det Strands Glass grundare, Martin Strand, som sålde den där korven. Strax innan Sven avled, i juni 2004, så spelades (tror jag) EM i fotboll. Och det absolut sista samtalet som ägde rum mellan mig och min farbror handlade just precis om de kommande matcherna. Han tittade på mig från sin sjuksäng, och trots att han hade ont, så såg jag besvikelsen i hans ögon när han förstod att han skulle komma att missa EM-fotbollen. Sven fick i samma stund en spruta som han aldrig vaknade upp ifrån. Så man kan nog lungt påstå att hans idrottsintresse följde honom ända in i döden.


Stående fr. v. mina farbröder, Gunnar, (lagledare klädd i rock o hatt)
Sven, och Artur i SAIK:s dress, som inte är rött utan blått. Bilden har
färglagts i efterhand därav misstaget. Som 5:e man i samma rad syns
fd kommunalrådet Rudolf Nordsvahn. Främre raden tv Arne Fahlman
fd frisör i Bergsviken, till höger om honom Sven Eriksson. Övriga är
för mig okända.


SVEN LINDQVIST (1919-2004)

 


Kommentarer
Postat av: Ann Fahlman

Hej!

Hamnade på din sida när jag letade något helt annat. Visade min far, Arne Fahlman, fotot vilket han tyckte var roligt att se. Han kunde också komplettera med namnen på samtliga i laget.

På övre raden, efter dina farbröder står: Folke Fors Bergsviken, Rudolf Nordsvahn Hortlax, Gunnar Bergedahl Storfors, Uno Eriksson Hortlas och mannen i rock längst ut är Nils Stenberg Storfors.

Nedre raden, som du redan visste, Arne Fahlman, Sven Eriksson Storfors, Hilding Fahlman Storfors, han är Arnes kusin var under många år kommunalråd i Nacka men där hette han Lars Fahlman. Nästa man är Tage Berglund Storfors och till sist Halvard Boman Hortlax (inflyttad från Robertsfors)

Hälsningar Ann Fahlman

2010-08-11 @ 15:50:20
Postat av: Roger

Hej Ann! Kul att du tittade in på min blogg. Och ett stort tack till din far, Arne, för att han satte namn på de där gubbarna som var okända för mig. Frågade min farbror Sven ibland om hans tid i SAIK. Men tyvärr så kom han inte ihåg alla sina medspelare. Än en gång tack, och hälsa din pappa!

Mvh Roger.

2010-08-11 @ 18:04:08
Postat av: Thomas Fahlman

Hej
Målvakten i mitten är min pappa
förutom Arne Fahlman, så kan jag inte namnen på spelarna, trots att pappa nog nämnde det många ggr. Men fotot har jag inramat på mitt sommarställe...
Hälsningar Thomas Fahlman

2014-08-11 @ 12:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0