Var kommer all denna snö ifrån?

Svaret är ganska enkelt - snön kommer ju från himlen. Så nu var det sagt. En åktur in till Piteå, gjorde mig uppmärksam på hur dåligt (och farligt) det är att överhuvudtaget köra bil en sån här snörik dag. Sikten är lika med noll, vilket gör att vad som helst kan hända. Detta märkte jag inte minst när vi passerade Bergsviksbron. En långtradare som låg framför, virvlade upp en massa snörök, som gjorde läget ännu mer prekärt. Nä, tacka vet jag en varm sommardag, och en stunds avkoppling i hängmattan, med surrande humlor bland doftande blommor i trädgården. En kopp kaffe i syrénbersån (om vi hade en sådan, förstås) varma härliga sommarkvällar, med en klarblå himmel. Om detta kan man ännu bara längta, men hur avlägset det än låter så kommer det en sommar därborta nånstans i slutändan. Det är bara försöka att stå ut.

Kommentarer
Postat av: Nonne

Jag ville ju verkligen ha snö till jul!=) Men nu känns det som det räcker...Som tur är ,är jag julledig nu. Men Thomas jobbar. I morse fick vi "gräva"oss fram till garaget närmast vägen!För att förhoppningsvis få ut bilen därifrån.(Jag var snäll och steg upp och hjälpte honom.)Bilen i carporten på gården var inte att tänka på...Den lilla golfen hade inte haft en chans. För vår "snöskottare" hade nämligen inte hunnit till oss än, klockan 6.00.Men vi är glada att han finns!Tur att jag var ledig.Och skönt slippa ut och köra i detta snöväder,faktiskt!

PS:Grattis på brölloppsdagen en dag i förskott!DS

/Nonne

2009-12-22 @ 13:31:44
Postat av: Anonym

Trots att jag tycker om vinter och snö och alla härliga aktiviteter med skidor och skoter osv. Så är det nästan så att jag också längtar till en varm sommardag i solstolen på altanen...just i detta nu./Nonne=)

2009-12-22 @ 14:12:53
Postat av: Roger

Vissa lider av allergiska besvär mot tex nötter, katter, hö osv. Min diagnos lyder; "Vinterallergiker". Skämt åsido, så tycker jag att vintrarna börjat bli alltmer plågsamma. Annat var de ju som barn, när man blev salig vid åsynen av den första snön. Men det är länge sen nu.

Tack för gratulationen Nonne. Och du - hälsa Thomas!

/Roger.

2009-12-22 @ 17:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0