Yngve Forsséll död

Kapellmästaren och musikanten Yngve Forsséll har avlidit, 83 år gammal. Forsséll och hans orkester blev riksbekanta, när man 1973 låg på Svensktoppslistan med "Så gick det tiil när farfar var ung". Yngve Forssélls orkester från Skellefteå, blev ett begrepp bland övriga dansorkestrar i hela Norrland. Eller för att citera orkesterns egen slogan, "Yngve Forssélls dé e´Norrland dé!" Själv så hyste jag en stor beundran för den rikskända orkestern. Ja, jag till och med drömde i tonåren, att jag en dag skulle få den stora chansen att börja spela med dem. Tyvärr så blev det bara en dröm. Men jag fick i alla fall tillfälle att träffa Yngve Forsséll i samband med de spelningar vi gjorde i Rolf Åhmans orkester, både på travbanan i Skellefteå ("Tuböle") och även i Skellefteå folkets park.


Yngve Forsséll.
------------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Tråkiga nyheter. Ännu tråkigare att media inte brytt sig nämnvärt om att skriva om Yngve Forssell. Det var via din blogg jag fick veta att han har gått bort.

2009-12-18 @ 22:47:51
URL: http://bjornsblaablogg.blogspot.com
Postat av: Roger

Tjena Björn! De styrande i Yngves hemstad Skellefteå, skulle enligt mitt sätt att se det, gjort en fullvärdig dokumentation av Yngve och hans kolossala musikaliska gärning. Hans orkester har ju genom åren gett Skellefteå kommun en ofantlig PR. Tycker nästan att de borde skämmas en aning. Yngve Forsséll hade ju en fantastisk historia bakom sig. Samma sak försökte jag tala om för Allan Lundström, en gång blåsare i Yngves, att dokumentera medan tid är. Tyvärr så gick Allan bort i mars detta år.

2009-12-18 @ 23:17:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0