Elvis Aron Presley, hur kunde du?

Usch, inte nu igen. Var min första tanke, när nyheten om skådespelaren Heath Ledgers plötsliga död, spreds som en löpeld över hela världen. Än en gång, upprepades det tragiska faktum, att en ung begåvad superstjärna inte längre "pallade för trycket," i den kallhamrade nöjesbranchen. Heath Ledger (1979-2008) hade sin framtid utstakad, med säkerligen ännu fler stora roller på lut, tyvärr kom döden emellan, så hård och brutal, så oåterkallelig.

"Sex drugs & rock´n roll," har väl vid det här laget blivit den vanligaste orsaken, till att så många begåvningar gått en alltför tidig död till mötes. Visserligen finns här undantag, och de största av dem alla måste nog vara Stonesgitarristen Keith Richards. Han om någon är väl att betrakta som en medicinsk sensation, som överlevt branschens alla fallgropar. Men kolla bara hans ansikte, där finns hela hans popliv inristat.

Keith Moon, den legendariske The Who trummisen, var ett annat stort namn inom 60-tals popen, som natten till den 8 september 1978 avled efter en överdos av medicin, listan kan göras lång, hur lång som helst tyvärr. Janis Joplin (1943-1970) flyttade till himlen vid endast 27 års ålder. Tack och lov måste man få säga, så är ju gudskelov dessa artisters verk väldokumenterade till vår allas stora tacksamhet.

Marilyn Monroes tragiska sista år, var en orgie i självförnedring. I augusti 1962, orkade den självförbrännande aktören inte leva längre. Hennes död har varit rejält omtvistad, mest pga hennes relationer med Kennedeybröderna John och Robert. Men genom Marilyns död fick världen åter vatten på sin kvarn, om hur det var ställt i den sk "Drömfabriken i Hollywood." Marilyn Monroe var inte den första, (och skulle det visa sig inte den sista) som gick under i sin kamp för att stå i filmens magiska rampljus.

The Doors sångare, den karismatiske Jim Morrison, vilar sen sommaren 1971 i sin grav på Pére-Lachaise kyrkogården i Paris, efter att ha hittats död i ett badkar. Dödsorsak: omfattande narkotikamissbruk. Skådespelerskan Judy Garland för övrigt mor till sångerskan Liza Minelli, avled 1969 i sviterna efter långvarigt alkohol och tablettmissbruk. Judy Garland som för alltid skall förknippas med den odödliga "Trollkarlen från Oz" och vars titelmelodi hon sjöng, "Over the Rainbow."

Gitarrfantomen Jimi Hendrixs korta liv slutade i en säng på Samarkand hotell i London, den 18 september 1970, efter en vild natts festande på rödvin och sömntabletter. Nobelpristagaren och författaren Ernest Hemingway dog för egen hand den 2 juli 1961, efter att en kort tid före vårdats på ett mentalsjukhus, pga depressioner samt alkoholmissbruk.

Elvis Aron Presley, hur kunde du? "The king of Rock´n roll" dog ensam på sin toalett i sitt magnifika Graceland den 16 augusti 1977. Elvis, en legend redan under sin korta livstid, så beundrad så omsvärmad så otroligt begåvad. Jag ställer samma fråga som den i början, "Elvis hur kunde du, varför stannade du inte kvar här hos oss, för att förgylla vår värld. Och du Elvis, när du nu sitter där i din himmel, så antar jag att du redan träffat alla de andra som dött, jag menar alla de som inte förmådde hålla sig borta från dessa farliga medel, som tagit död på er alla som flugor. Svara Elvis, hur kunde du.?"


Kommentarer
Postat av: Daniel

Jimi hendrix blev mördad :)

2009-01-18 @ 08:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0