Kung Bore är på besök

Kung Bore den allsmäktige, vinterns och kylans herre, anlände till oss på visit igår. Hoppades in i det längsta, att han skulle snabbt som ögat åka bort mot Finland, men aj, aj, aj, vad jag bedrog mig. Nu har vi ingen kyla att vara arga över, men Bore har pudrat landskapet i sin älsklingsfärg, VITT. Och det räcker minsann för att man måste ut på en liten "snösväng."

Norah, är hos oss på besök. Och gissa om det är uppskattat. De här "vardagsstunderna" med Norah, denna kvalitétstid som vi får, Elisabeth och jag, är helt enkelt underbara. I lugn och ro lär vi känna denna lilla härliga tjej mer och mer. Och jag drar lite paraleller från min egen barndom, mina far och morföräldrar bodde nästan grannar med oss. Därför blev kontakten väldigt intensiv. Till slut fanns endast morfar kvar, (dog 1989) och det växte fram en kärlek och ödmjukhet oss emellan. Än idag när jag tänker på dem alla, blir jag glad och väldigt berörd.

Livet är alldeles för kort för att tjafsa, därför försöker vi att ta varje ögonblick i vår hand, och förvalta det på bästa möjliga sätt. Så när Norah är här, njuter vi i fulla drag. Och kanske att hon liksom jag, en dag när vi är borta, känner lyckan av att fått ha oss så nära. Precis som jag en gång gjorde när alla de mina fanns som en trygghet runt omkring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0