På samma scen som Pugh Rogefeldt och Mats Ronander

"Piteå Havsband" var ett storband som bildades 1971. Året därpå, engagerades vi av Rikskonserter för diverse olika framträdanden, bl a i Norr och Västerbotten. 1973 gjordes en Stockholmsturné, där vi spelade på Sollidens scen på Skansen. Konferencier vid tillfället var fd. tv mannen, Olle Björklund. Sommaren 1974, åkte vi på 14 dagars turné, till dåvarande Östtyskland. I staden Rostock spelade vi upp för 80.000 människor, på den årliga Östersjöveckan. Det blev en lång rad av konserter, samt radioinspelningar, innan det var dags att åka hem. Vid hemkomsten, gjordes en tv-inspelning för tvåans, "Musikresan," som utsändes under hösten. 1976 åkte vi till det forna Jugoslavien, för att där medverka i en direktsänd tv gala, som gick ut över landet. Ett speciellt program gjordes även med oss, och under vistelsen hann vi även sitta som publik, i en melodifestival. Så minnena är många och långa. Spelade också på nattklubb i Rostock, hade jamessession med en rad tyska musiker, som verkligen inte gick av för hackor.

1972 deltog vi i en popgala hemma i Piteå. Vi agerade förband åt kvällens huvudattraktion, Pugh Rogefeldt med kompbandet, Nature, där bl a Mats Ronander och Lasse Wellander ingick. Gitarristen Lasse Wellander som längre fram i livet medverkade som kompmusiker i ABBA. Wellander spelade även med i Vikingarna under deras avskedsturné. I höstas kom jag i kontakt med "gitarrfantomen" Wellander. Och på min fråga om han mindes den där magiska kvällen i Piteå för nästan 40 år sen, svarade han, "Javisst, det där giget, minns jag än, det var jättekul."

Som ni ser finns hur mycket som helst att berätta. 1975 spelade vi tillsammans med Hoola Bandoola Band, där Björn Afzelius och Mikael Wiehe ingick. Det är också ett sånt där minne som för alltid finns bevarat i min egen minnesbank. Så lite bilder som jag skrapat ihop under årens lopp. Håll till godo!

I Erfurt, Östtyskland sommaren 1974Urklipp inför turnén 1977


"Havsbandet" med Pugh och Nature 1972Spelning i badorten Bansin, vid polska gränsen 1974.


Ur tv:s programserie "Musikresan" sommaren 1974. Vid trummorna ovan
som nedan Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0