Vägval

Alla står vi nån gång inför det faktum att välja väg i livet. Vi kanske fattar beslut, som senare visar sig vara alldeles fel. Men ibland händer även att det där beslutet, som togs i hastigt mod, visar sig vara en fullständig lyckoträff. Som skapar positiva följdverkningar långt in i vår framtid. Livet består av olika sorters faser, som vi som människor måste ta oss igenom. Men allt detta, vare sig det handlar om svårigheter eller dess raka motsats, mognar vi och lär oss att det hela är en helt naturlig del, i vad vi lärt oss kalla, livet.

Som ung man/kvinna, har livet en benägenhet att rusa fram i sån hastighet, att det är risk för fartblindhet. I ungdomen är man störst-bäst-starkast, och framförallt odödlig. Man blir i den här situationen nåt mellanting av Stålmannen, James Bond och Fantomen. Vid uppnådd mogen ålder, kan döden när som helst knacka på ens dörr, och det värsta av allt man blir inte förvånad, om så skulle vara.

Resonemanget verkar måhända djupt, och för vissa också svårförståeligt, men jag är benägen att tro att de allra flesta som befolkar vår jord, känner likheter i vad jag här berättar/påstår. Det allra bästa är att ha ett "inre öra," att lyssna till sitt egna jag, för att undvika att begå en känslomässig våldtäkt på sig själv som levande människa och individ. Så till slut vill jag bara säga, livet är faktiskt en farlig plats att vistas på, så det gäller att undvika de största fallgroparna. Men om du ramlar i en, så kanske du lär dig att upptäcka de andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0