Imse Vimse Spindel

Om man säger ordet spindel, så ryggar vissa människor reflexmässigt till. Och visst kan spindeln upplevas litegrann obehaglig med sin många ben och tillika krälande gång. Men håll med om att spindeln också är en helt fantastisk liten krabat med att väva sina fångstnät. En sån där fantastisk nätbyggare hade vi utanför vårt hus i somras. Och det var ingen hejd på hans påhittighet. Nätet satt fast på sadeltaket ovanför vår bro, för att sedan sträcka sig några meter ner till vårt bord på uteterassen, till en blomma som stod parkerad mitt på. Varje gång jag skulle förbi, var jag tvungen att ducka för att inte få hela härligheten mitt i ansiktet. I en stund av glömska, så råkade någon i familjen tyvärr ha sönder spindelns vackra byggverk. Nästa morgon när jag kom ut på bron fick jag se att spindeln använt natten till att återskapa sitt finmaskiga nät igen. Precis på samma ställe. Man kan ju inte bli annat än imponerad.

När jag var barn fick jag lära mig att inte döda spindlar. Kanhända att det endast är gammalt skrock, men jag har ändå genom livet aldrig medvetet dödat en spindel. Spindeln i sig gör ju ingen större skada, den fångar andra ovälkomna insekter som t.e.x. flugor. Så jag fortsätter nog på mtt "inte-döda-spindlar-motto". Och kan ni gissa vad vi sjunger när barnbarnet Norah kommer på besök? alldeles rätt - "Imse Vimse Spindel". Många spindel hälsningar från Spindelmannen!/Roger.


Luftakrobat - ja, det kan man bestämt kalla den här spindeln.


Mitt i bilden; den skicklige vävaren herr Spindel.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej

Jag gillar inte spindlar, bli stel i kroppen när de kommer krypande. Har också fått lära mig att inte döda dem. Ser jag en spindel i huset, så är det bara att försöka ta ut den så gott det går. Är jag inte ensam hemma får någon annan göra det!

Krya på dig

hälsningar Åsa

2009-09-28 @ 19:24:33
Postat av: Roger

Det är min mamma som jämt predikat från det jag var liten - att man ska inte ta död på spindlar. Så det lever kvar i mig också av gammal ohejdad vana. Jo, jag har nyss ätit lite apelsiner och dessförinnan honung, allt för att lindra förkylningen. Hälsn. Roger.

2009-09-28 @ 19:38:13
Postat av: Rondine

Håller med dig.

Spindlarna gör oss inget illa. Tvärtom.

Tänk så mycket flugor och myggor de fångar.

Fångade själv en stor rackare på jobbet i morse,

med hjälp av ett glas och ett papper och förpassade den ut i friheten. Lite spindelnät får man väl stå ut med. Men visst kan det vara irriterande med deras nät ibland. Skrev ett inlägg om det i min blogg, den 30/8.

2009-09-28 @ 20:08:10
URL: http://rondine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0