Kronprinsen på besök

Våren 1970 gjorde dåvarande kronprinsen Carl-Gustaf ett besök i Piteå. Urklippet är hämtat ur Piteå Tidningen torsdagen den 19 mars 1970:

"Förste eldaren Torsten Boström, Munksund tog händerna till
hjälp när han berättade om ett haveri i sodapannan för kron-
prins Carl-Gustaf och disponent Folke Burstrand. Kronprinsen
höll visserligen händerna i byxfickorna men visade ett på-
fallande intresse för industribesöket och pratade gärna några
ord med mannarna i driften".
Kommentarer
Postat av: Bitte

Jasså,han gillar inte palt hehe.Där var han ung,ojoj.Tiden rusar på.Jo,du,hälsa My Nonne så mycket!Det var jätteskoj att hon tittade in hos mig.OJ så längesedan vi träffades.Jag såg deras bröllopsfoto hos moster Maj-Britt en sommar och jag kände inte igen henne alls där.Skulle vara väldigt skoj att träffa henne igen!

2009-09-23 @ 09:32:39
URL: http://www.metrobloggen.se/leva
Postat av: Nonne

Hej Roger! Såg att min kusin Bitte varit in på din blogg angående inlägget om Avvakko.=)Så då "spårade"jag mig fram till hennes blogg.Henne var det som sagt jättelänge sedan jag träffade. Jag ser framemot att vi ska få göra det!Så kul det vore!Bitte är som du förstår en kusin på min pappas sida. Hennes mamma,(min faster), och pappa hade för övrigt sin stuga granngårds med våran i Avvakko."Häftigt hur våra vägar kan mötas i livet".Den här gången blev det via din blogg.=)Ha det gott och hälsa Bettan/Nonne

2009-09-23 @ 15:30:24
Postat av: Roger

Jag kommer ihåg att när vi hälsade på er i eran stuga i Avvakko, så brukade Linnéa och Olle prata om nån som hette Lennart. Var han möjligtvis Olles brorsa eller svåger?/Roger.

2009-09-24 @ 14:06:24
Postat av: Nonne

Hej!Pappa hade två svågrar som heter Lennart,en av dem är tyvärr inte med oss längre.Sedan heter även pappas bror Lennart. Han bor kvar i sitt hus i Avvakko.Det var nog troligtvis honom de pratade om. För han fixade och grejjade mycket för sina syskon då det begav sig.De som hade stugan snett från våran var Bittes föräldrar. Den stugan kunde man se från våran.Jag lekte väldigt mycket med Bittes lillasyster Susanne, för vi var,och är jämnåriga.=)/Nonne

2009-09-24 @ 15:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0