Tiden snurrar på

Veckorna går fort! Nu är det fredag igen, och ibland verkar det som om veckan endast består av två dagar: Måndag och fredag. När jag slutade jobba, var mardrömmen att tiden skulle sega sig fram. Ånej! Den gick faktiskt lika fort (av någon anledning) som när jag jobbade i full karriär. Såg det underbara "Kvartersdoktorn" på TV:n häromkvällen. Läkaren, Lotta Brohult, gjorde ett hembesök hos en patient, som upplevde en sådan total ensamhet sedan hustrun gått bort.
-"Jag sitter och stirrar på en brun vägg, dagarna i ända", sa han medan rösten stockade sig. Och det är väl så det tyvärr blir för de flesta äldre, när hjulen plötsligen slutar att snurra.

Programmet som skildrar två doktorer på Maria-kliniken i Stockholm, Magnus Eriksson och Lotta Brohult, är fylld av en sådan värme och medmänsklighet. Och de patienter som skildras i serien är sådana spännande personligheter att man gärna skulle vilja veta mer om dem. T.e.x så finns f.d. norrlänningen Stig Törnblom, med. En äldre jazzintresserad herre i 80-årsåldern. Ja, samtliga medverkande bjuder faktiskt friskt på sig själva. Inte då minst läkaren Magnus Eriksson, som borde vara alla patienters dröm om hur en doktor verkligen skall vara. Kollegan Lotta Brohult är inte ett dugg sämre. Båda bjuder på sig själva, och räds inte för att dela ut värmande kramar och ett ord på vägen när man möter sina patienter, exempelvis i kön på ICA-butiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0