-"Du har fel, Peter Magnusson!"

Komikern Peter Magnusson har blivit ålagd att böta 4.000 kronnor p.g.a. sjöfylla. Magnusson berättar i Expressens nätupplaga, att han den aktuella kvällen varit på fest med en god vän, och under kvällen förtärt fem mellanöl samt ett glas vin. Utandningsprovet visade att Peter Magnusson hade 0,3 milligram alkohol per liter utandningsluft.
- Lagen om sjöfylleri borde ses över, säger Magnusson, och tycker inte att man ska jämställa onykterhet ute på sjön och köra bil.
- Det är två fundamentalt skilda saker, säger han.
Gränsen för att få köra bil är numera 0,2 promille, grovt sjöfylleri går vid 1,0 promille.

Du har fel Peter Magnusson! Det är min spontana reaktion i alla fall. Att köra i berusat tillstånd, vare sig det handlar om bil, båt, snöskoter eller moped, vittnar om väldigt dåligt omdöme ifråga. Har man som Magnusson berättar,  stor sjövana sedan barndomen, ja, då blir jag om ännu mer förvånad. Vi vet alla om att alkoholen avtrubbar våra sinnen. Och vi har under åren tyvärr fått ta del av alltför många tragiska olyckhändelser där alkoholen varit den direkta orsaken där människor både blivit lemlästade och även förlorat sina liv. Så Peter Magnusson - betala dina dagsböter på de 4.000 kronorna, och ankra din båt hemma vid bryggan istället. Och du, det finns faktiskt Taxi!
 

Du har fel, Peter Magnusson! Att köra i berusat tillstånd av-
trubbar våra sinnen, vare sig det handlar om bil, båt, skoter
eller moped. Så lämna båten hemma. Det går alldeles utmärkt
att beställa en Taxi också.
----------------------------------------------------------------------
Foto: www.dn.se

Kommentarer
Postat av: Emily

Du har fel, Peter Magnusson har rätt. Berusade båtförare är inget stort problem idag. Och då finns det heller ingen anledning att införa en så här sträng lag. Sätt gränsen till 0,5 promille så att båtfolket kan unna sig ett glas vin! Det går ej att lagstifta bort förekomsten av olämpliga förare - till sjöss eller på land - som riskerar sitt och andras liv genom att köra med 2,0 promille i blodet. Om du tror det så är du lika korkad som politikerna!

2010-08-13 @ 08:16:45
Postat av: Roger

Bästa Emily! Du får gärna anse mig vara korkad. Men jag står grundmurat fast vid det jag tidigare sagt. Jag tar om det igen: Att framföra ett fordon med alkohol i kroppen, medför allvarliga risker både för den berusade men även för alla andra i omgivningen. Att Peter Magnusson påträffats berusad i sin båt, vittnar i hans fall om mycket dåligt omdöme! Du säger att båtfolket måste kunna få unna sig ett glas vin, gärna det, men absolut inte i samband med framförandet av båt. Och du, är det någon som har en korkad inställning i den här frågan, måste det väl ändå vara du!

Mvh Roger.

2010-08-13 @ 18:50:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0