Anki Hedmark & Jerry Williams i samma båt - 1968


På väg att göra en roddtur är här fr. v. Håkan Sterner, Stockholm,
Philiph Minton, engelsman i Yngve Forssélls orkester, Tony Björkman,
Stockholmskille, som spelar i Dynamite Brass och tidigare har figurerat
i Beatchers, Jerry Williams, Yngve Forsséll, Lasse Samuelsson, kapell-
mästare i Dynamite Brass och skivaktuella Anki Hedmark.

- Vi ska ta det lugnt med henne och inte skynda på för mycket. Den som säger så är Lasse Samuelsson, Stockholm, känd ledare för Dynamite Brass. Den han talar om är Ann-Kristin Hedmark, sångerska i Yngve Forssélls orkester. Lasse Samuelsson hade tillfälle att träffa Anki vid ett popparty. Partyt hålls varje år i Yngve Forssélls sommarstuga. I år tyckte Yngve det var speciellt roligt med festen då Lasse Samuelsson och andra av medlemmarna i orkestern var på besök. Dessutom så fanns också gamle bekantingen Jerry Williams med.

Lasse Samuelsson är en välkänd gestalt inom popvärlden och har haft många stjärnor att föra fram. Han har också lyckats många gånger.
- Vi får inte ha bråttom med Anki, säger Lasse. Hon kan ännu inte så mycket som fordras av en stjärna. Det är då bättre att skynda långsamt och att hon utvecklar sig under tiden. Det är aldrig bra att en stjärna kommer fram för tidigt. Har det fått en hit och inte kan leva upp till de fordringar som ställs på nästa skiva blir folk besvikna.

HOTELLDÖD
Ja, det är inte ofta som medlemmarna i en orkester eller en och annan stjärna inom popvärlden får chansen att komma ut och trivas. Just därför tyckte många av de som kommit att det var trevligt, långt ifrån hotellets trista fasad. Där fanns det härliga med hav, båtar och en fin miljö. Ingen hotelldöd som är farlig.
- Vad tycker du om den här showen som ni gjort upp? Frågan går till Håkan Sterner, Stockholm. Sterner har själv hjälpt till med utformningen av showen och är den som är konferencier.
- Jag tycker det är helfestligt, säger Håkan. Jag har aldrig tidigare haft en så här fin semester låter kanske konstigt, men det här är faktiskt bara en bisyssla. Normalt så är jag anställd som PR-man vid EMI. EMI är det skivbolag som man har tänkt sig att Anki ska lanseras på.

JERRY TILLBAKA
En sak som Yngve Forsséll fick ett halvt löfte om var Jerry Williams återkomst. I höst någon gång hoppas "Mr Dynamite" kunna komma tillbaka. När nu Yngve har förstärkt sin sättning med en trumpetare så passar sättningen perfekt.
- Det där med två trumpeter och två saxar är det verkligt ypperliga, tycker Jerry. Musiken blir fylligare och det blir något av storband. Det är "Brass" med i det hela.
- Det skulle vara underbart om Jerry kunde komma i höst, förklarar Yngve Forsséll. Han är en stor artist som vi verkligen trivs tillsammans med.
Långt från fansen befann sig artisterna hos Yngve Forsséll. Den avkoppling som måste finnas för hårt jäktade människor fanns det stora portioner av. Det syntes hur man njöt emellan tuggorna till lax och korv.
- Jag skulle kanske ha råd till härlig kyckling, säger Jerry Williams, men jag tar ändå hundra gånger hellre en sandig, sotig och skrövlig korv. Den är som en symbol för avkoppling och frihet.
-----------------------------------------------------------------------------
Norra Västerbotten den 25 juni 1968.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0