Charlie Norman & Östen Warnerbring

De båda musikanterna - Charlie Norman och Östen Warnerbring, var två grandiosa gentlemen som jag gillade och uppskattade högt. Charlie för sin enorma musikalitet, och hans sätt att med glimten i ögat presentera den förstklassiga underhållning som han oförtrutet gav sin publik allt från sitt artistiska genombrott 1937 fram till sin död 2005. Detsamma kan även sägas om "Östen me´rösten" som i grunden var en jazzklarinettist från "Skåneland", och som innan han blev känd "refrängsångare" bl a spelade med trumpetaren Ernie Englunds orkester. Som kuriosa kan också nämnas att Ernie och hans mannar, även Östen, gästade populära Öholma i Piteå på 1950-talet. Östen var en fullfjädrad entertainer och publiken älskade honom. Jag brukar än idag någon gång då och då, nynna på en av Östens större schlagerlåtar från det svunna 60-talet: "En sommarvind" eller "Du borde köpa dig en tyrolerhatt" mfl. mfl. 1977 snickrade Charlie och Östen ihop en egen krogshow på Kronprinsen i Malmö. Vecko Revyn hade den 9 november ett litet repotage om herrarna:
/Roger.Charlie Norman och Östen Warnerbring tycker att det är på
tiden att vi gör något nytt av krogshowerna. De bjuder på sig
själva hela kvällen och garanterar att ingen afton blir lik den
andra.


Östens bror Thore fanns med på premiärkvällen för
att se vad lillbrorsan skulle hitta på.


Dagny Norman, gift med Charlie, kom med sonen Lennies
fästmö Anita och gav showen gott betyg.
------------------------------------------------------------------
Foto: Mats Herrström. Vecko Revyn den 9 november 1977.


Kommentarer
Postat av: Kaj

Vilka härliga musikanter, Östen och Charlie. Jag har ett TV-program från 1980-talet inspelat som heter "Sommar i parken" där de båda medverkar.

2010-08-08 @ 20:36:28
Postat av: Roger

Östen hade egen show i TV i slutet av 70-talet som hette "I morgon e´de´lördag". 1971 samarbetade Östen med Ernst-Hugo Järegård och Cornelis Vreeswijk med Ingmar Nordströms orkester som kompband. De´va´grejer de´!

/Roger.

2010-08-08 @ 20:46:23
Postat av: Björn Jakobsson

Showen med Östen, Ernst-Hugo och Cornelis var väl "Lyckohjulet" som spelades på Hamburger Börs innan de rev stället - vilket var hösten 1970 ... men de kanske fortsatte showa tillsammans någon annanstans 1971.

2011-01-07 @ 13:43:12
URL: http://beji.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0