Snabbpratande mångsysslaren CLAES af GEIJERSTAM

I tidens begynnelse var han den där gitarristen, låtskrivaren och tonårsidolen i popbandet OLA & JANGLERS. Sedan blev han snabbpratande discjockey. Sina första stapplande steg mot en solokarriär, påbörjades med målmedvetenhet i och med den första soloskivan "Out of my hair". Karriären fortsatte som skivproducent för andra artister som: Janne Önnerud & Gänget, Anita Lindblom, Östen Warnerbring, Björn Skifs, Jerry Williams, Svenne & Lotta. Som programledare för "Opopoppa" från Skansen, presenterade den tungvrickande Clabbe af Geijerstam våra mest folkkära artister.

Han har även tillsammans med kollegan Göran Fristorp, sjungit om "bröst som häckar som svalor", med en uppmärksammad text av akademiledamoten Lars Forsséll. Detta gjordes i den svenska melodifestivalen 1973. Som ljudtekniker åkte han med ABBA på turné till Australien, 1977. Och turnerandet fortsatte in på 1980-talet. I radioprogrammet "Rakt över disc" tog herr Geijerstam sitt snabbpratande till nya höga höjder. Så pass högt att det hela utmynnade i hela 230 program, på 500 sändningstimmar. I modernare tid, har Clabbe fortsatt som bister och hård jurymedlem i fyrans "Idol". Så i det stora hela har Claes af Geijerstam en rätt så imponerande musikkarriär att blicka tillbaka på. Det vill säga om han nu någon gång får tid över att sätta sig ner i skönsoffan därhemma mellan varven av snabbprateri och ljudteknik.


CLAES AF GEIJERSTAM gjorde denna EP 1972. A-sida: Om hela
världen sjöng en sång" med Rune Öfwermans kör och orkester. B-sida:
den egenhändigt skrivna låten, Någonstans. Med bandet, Clabbe och
hans vänner. Inspelat på skivmärket "Sonet".

Kommentarer
Postat av: Roger

RÄTTELSE: Här finns också felaktigt uppgivet att Clabbes platta var en EP. Nej, nej, nej, naturligtvis är det en singel. (Slarvfel!)

/Roger.

2010-08-28 @ 15:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0