Beatles i kyrkan - 1965


Nu kan The Beatles komma och spela i min kyrka, säger den engelske
prästen. På bilden George Harrison (i förgrunden) och Ringo Starr vid
trummorna.

En 27-årig frikyrkopastor i Burnham i Essex har introducerat Beatles-musik i sin kyrka. Prästen, vars namn är Robert Bailey, har lagt sig till med en tjock Beatles-frisyr. Han uppträder i predikstolen i blå jeans och svart jumper. Barnen och ungdomarna i hans församling är stormförtjusta.
- Jag var faktiskt rädd för att de äldre församlingsmedlemmarna skulle göra invändningar, men glädjande nog har inga protester förekommit, säger pastor Bailey.

Hans 24-åriga fru säger: "När min make kom upp på förslag till pastorsbefattningen, var det massor av barn som hoppades att han skulle få jobbet. De tyckte om hans inställning och ville ha en ung pastor som "följde med sin tid".

Vid ett par tillfällen har pastor Bailey illustrerat sina predikningar med skivor från filmen "West Side Story" och med folksånger. Han föredrar emellertid den gammaldags orgelmusiken som han anser vara bättre än någon annan. Själv vill han gärna ackompanjera orgeln på trumpet. Orgeln anser han dock inte passa för Beatles-musiken. Denna och annan popmusik ämnar han spela på andra instrument.
- Jag tycker om The Beatles, och jag skulle välkomna dem att medverka i min kyrka om de har lust, säger pastor Bailey.
- Barnen och tonåringarna tycker om Beatlesmusiken och Beatlesstilen. Pastor Bailey tycker inte om frisörernas sätt att klippa hans hår. Han har därför vidtalat ett par goda vänner att klippa honom när så behövs.
------------------------------------------------------------
Norra Västerbotten den 24 december 1965.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0