Pat Boone i Piteå


Pat Boone, 50- och 60-talets store popidol, kom till Piteå på lördagskvällen och höll en bejublad föreställning i sporthallen Norrmalmia. Och mycket folk - 1.100 personer - hade mött upp. I dag är Pat Boones föreställningar av den mer lugna arten i motsats till hans framträdanden undet 60-talet när ett stort polisuppbåd måste skydda honom till liv och lem. Pat har kvar en del av sin repertoar från den tiden men nu går han in för "Jesus-sånger" som han själv kallar det. Med på turnén har han sin fru och två av fyra döttrar.

Pat Boone vill inte framställa sig som någon Billy Graham utan en kristen underhållare. Han är nu ute på en nordisk turné med sju framträdanden i Sverige, tre i Norge, två i Finland, en på Färöarna och en på Island. Dessutom skall han nu på tisdag göra en TV-inspelning i Stockholm.

Snällkonserter
Han säger sig i dag vara helt harmonisk och lever helt för sin familj och sin Gud. Konserterna är också snälla och mjuka, de drar idag en betydligt bredare publik vilket man inte minst fick belägg för i Piteå. Det var givetvis många som kommit för att se sin gamle idol medan Pat Boone för lika många var en helt ny bekantskap.

Snabbkarriär
Pat uppträdde redan som tioåring för publik då tillsammans med brodern Nick. Sedan gick det av sig själv och 1954 gick han raskt mot höjderna med TV-show, skivinspelningar och jobbiga turnéer. Den första skivinspelningen var "Two hearts, two kisses" som gick upp på Top-tventy-listan direkt. Pat var då 21 år. I fyra år lyckades han med det då ofattbara att ständigt hålla sig uppe på topplistorna i både Amerika och England. På 50-talet kom rock´n-roll men Pat lyckades hålla sig i topp trots konkurrensen.

Författare
Men Pat Boone har inte bara varit sångare utan även författare och har en rad succéböcker bakom sig. De flesta åren har The Pat Boone Family med pappa Pat, mamma Shirley och de fyra döttrarna Cherry, Lindy, Debby och Laury blivit mycket populära i Amerika. Nu är han alltså ute på sin nordiska turné och publiktillströmmningen har visat att han är populär igen på sitt nya vis.
-------------------------------------------------------------------------
Piteå Tidningen den 10 januari 1977.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0