-"Väck mig dagen före midsommar......."

....Ja, det där uttrycket brukar komma över mig ibland, Och just nu så dök det åter upp i mitt huvud. Varje unge som växte upp under 60-talet, känner igen den välbekanta frasen. Farbror Melker, eller Melker Melkersson, som han hette, var en underbart fumlig och tankspridd typ av person, som hade hjärtat på rätta stället.

Men nu var det inte om Melker detta inlägg skulle handla om. Utan istället om nåt helt annat. Våran lille Max, har gästat oss idag. Och som den stora karl´n han har börjat bli, så åt han med god aptit sin gröttallrik  under överinseende av mamma. pappa, farmor och farfar. För ska man bli stor och stark, ja, då är det bra med en "grötschluring" ibland. Max tröja med namnet "superman" på bröstet förpliktar ju, och kanske även att "Stålis" också åt gröt som barn, precis som Max nu gör?

Kylan fortsätter med oförtuten kraft. Snälla kung Bore, ge oss nordbor lite respit....? Vi bågnar snart under trycket. Vi vill i alla fall ha lite blidväder, så vi kan andas ut en aning. Jaså, inte det.....? Nää, nu går jag i ide! Väck mig dagen före midsommar!

Kommentarer
Postat av: Roger

Rubriken var från början, - Denna dagen ett liv - och åsyftade Saltkråkans farbror Melker. Sen så byttes rubriken, men den underliggande texten i blogginlägget vara kvar - av misstag. Så den som blir lite frågande, och ser att text o rubrik inte hör ihop - vet nu varför!

/Roger.

2010-02-20 @ 20:29:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0