Med Hep Stars på ett lastbilsflak i Pajala

1995 spelade vi tillsammans med Hep Stars vid två tillfällen. Första gången var på NEX-hotell i Gällivare, nästa gång vi möttes var på en marknad i Pajala. Från vårt produktionsbolag, Bolar, kom en förfrågan om vi skulle kunna bistå Hep Stars med diverse instrument, samt även PA-anläggning. I Hep Stars fanns vid den här tidpunkten (naturligtvis) Svenne & Lotta. Trummisen Christer Pettersson (som en gång grundade bandet) fanns också med. Jan-Olof "Joffe" Enbom, bördig från Murjek, spelade bas och sjöng, och klaviaturerna skötte Bengt "Bengan" Arenblad. Gamle Hep Stars medlemmen Janne Frisk spelade gitarr. Den ende som fattades var Lennart Hegeland, "Lelle" var ju en av originalmusikerna i det en gång så jättepopulära popbandet. Efter Chrille Petterssons död, så började Totte Päivärinta istället.

Vi fick en liten pratstund efter spelkvällens slut, tillsammans med Svenne Hedlund och Chrille Pettersson. Så här i efterhand kan jag väl avslöja att deras scenshow gick väl inte direkt i nykterhetens tecken. I alla fall inte för gitarristen Janne Frisk, som tagit in lite väl mycket alkoholhaltiga drycker. Så pass mycket att han i sitt berusade tillstånd - av misstag - höll på att slå en av servitriserna med sin gitarrhals, när han och jag stod i restaurangköket och samtalade. Trollkarlen (magikern) John Houdi var också med på ett hörn denna afton i Gällivare. En kväll som ändå gick helt enligt planerna.


I Pajala spelade vi tillsammans med Hep Stars på ett lastbilsflak.
Jag vill minnas att pajalamyggen var ofantligt arga den här kvällen.HEP STARS. Fr. v. Janne Frisk, Lotta och Svenne Hedlund, Totte
Päivärinta (Lili & Susies bror) sittande, Bengt Arenblad och Joffe
Enbom längst t.h.


Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

Jag har också spelat på ett lastbilsflak i Pajala(det kanske är en sed de hadde där uppe på den tiden)då tillsammans med Ingela Branders..de du!

2010-02-11 @ 13:59:15
Postat av: Roger

Lastbilsflaket gick väl an, men det var ju miljoner ilskna mygg som gjorde livet surt hela kvällen. Har spelat på ett annat flak också. Det var någonstans i Västerbotten. Hela flaket lutade en aning, så jag blev nästan lite sjösjuk under kvällen.

2010-02-11 @ 14:37:59
Postat av: Aleksandermagnhild

Very interesting site, beautiful design, keep up the good work.

2011-05-27 @ 10:41:38
URL: http://aleksandermagnhild.blogmentions.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0