Norrländers - Perudden 1990

Jadu, gamla kära Perudden! Synd att du inte finns mer. Jag har många trevliga och kära minnen från ett av norrlands populäraste nöjesmetropol. 1990, mitt under Piteå Dansar och Ler, spelade Norrländers från Örnsköldsvik upp till dans i sommarnatten. Så, Douglas, om du läser detta förstår jag att det väcker minnena till liv?




Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

Jo du Roger.När jag ser dessa dansanonser dyker det alltid upp trevliga minnen.Vet inte om jag har berättat för dej att Boots första spelning va just här på Perudden.Det va någonting stort det tyckte man då (fortfarande).Så kom Norrländers tid med Perudden,tror att jag mins alla gigg som vi hade här,det var något speciellt med detta ställe publiken,arrangöerna, och Holmfred.(han var en mästare på att plocka bär )Som du ser många minnen blir det.Keep Swinging.That the good time rolling

2010-02-28 @ 17:40:04
Postat av: Roger

Hej Douglas! Jo, jag förstår att du liksom jag kommer ihåg detta fina dansställe. Peruddens historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1939. 1957 tog Yngve Skarin över. Och efter honom, kom barnen Christina och Hans. En kväll i december i mitten av 70-talet, stod jag i publiken och lyssnade när Jörgen Edman sjöng "O Helga Natt" a capella. Han sjöng då med dansbandet Polarna. Men efter önskemål från publiken ville man att Jörgen skulle sjunga denna stämmningsfulla julsång. Som du ser så väller minnena fram!

/Roger.

2010-02-28 @ 21:24:55
Postat av: Roland Nordin

Hallå där, precis som Douglas så minns jag att Perudden var vår första "riktiga" spelning. Med en lånad bil, Opel Rekord vill jag minnas, packade vi bil och takräcke fullt åkte upp och intog Perudden. Jag tycks minnas att det var en dubbelspelning också.



Detta bör ha varit 1962 - milde peppar, man var endast 15 år - inte undra på att föräldrarna var oroliga.



Hälsningar

/Roland - sologitarrist i Boots


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0